fbpx

Dubios! Ce companie vrea sa aprovizioneze Apple cu modemuri 5G pentru iPhone-urile sale

Dubios! Ce companie vrea sa aprovizioneze Apple cu modemuri 5G pentru iPhone-urile sale

De ani de zile, o anume companie dezvolta propriile modemuri si cipuri de mare putere, pentru a-si propulsa portofoliul de dispozitive mobile. Pana acum, acea companie a refuzat sa vanda cipurile si modemurile sale rivalilor sai. Cu toate acestea, se pare ca compania s-a razgandit si doreste sa aprovioneze gigantul american Apple cu modemuri 5G pentru iPhone-uri.

Conform unor stiri recente, s-a indicat faptul ca Apple ar putea intampina unele dificultati cu privire la aprovizionarea cu modemuri 5G pentru iPhone-urile sale.

CITESTE SI:  O carcasa de iPhone in forma de arma a fortat un aeroport sa-si inchida terminalul

S-a zvonit anterior ca Apple isi va lansa iPhone-ul 5G in 2020, iar unele stiri indicau faptul ca se va lansa in 2021. Cu toate acestea, se pare ca gigantul american ar putea primi pentru iPhone-uri modemuri de la Huawei.

Intr-o stire de Engadget, aflam ca o sursa spune ca Huawei este deschisa ideii de a vinde pentru Apple cipurile sale 5G. Compania Huawei produce propriile cipuri de ani de zile, desi in cea mai mare parte acestea au fost limitate la propriile smartphone-uri.

CITESTE SI:  HTC One X9 a fost dezvaluit oficial

Dar se pare ca Huawei este deschisa sa le vanda pentru gigantul american. Este interesanta stirea pentru ca Apple este singura companie pentru care Huawei este interesata sa-si vanda modemurile 5G.

Nu e clar de ce compania chineza vizeaza numai Apple. Dar e posibil ca acest lucru se datoreaza faptului ca gigantul american are o disputa de natura legala cu Qualcomm (care furnizeaza tehnologie 5G pentru majoritatea producatorilor de smartphone-uri Android).

CITESTE SI:  Ce varianta a lui Galaxy S10 e mai puternica: cea Snapdragon 855 sau Exynos 9820?

De asemenea, s-a indicat ca poate Apple si-a pierdut increderea in Intel care trebuia sa produca modemuri 5G pentru iPhone-uri. Nu exista nicio garantie ca acest lucru va fi posibil, deoarece, desi Huawei pare deschisa ideii, nu se stie care este pozitia companiei din Cupertino in aceasta privinta si daca ar fi interesata sa se aprovizioneze cu componente de la Huawei pentru iPhone-urile sale.