fbpx

Dronele fac pe Michelangelo pe cer

Dronele fac pe Michelangelo pe cer

Arta – poti spune ca este un fel de stiinta cu un amestec de culori, sau presiunea corecta cand vine vorba despre desenele cu pensula, sa nu mai mentionam simetria geometrica care este necesara pentru anumite forme.

Si totusi este o forma de munca inepuizabila care continua sa uimeasca si sa infricoseze chiar si in ziua de azi in mainile unui maestru.

Marii artisti din trecut aveau timpurile lor, dar ce ne rezerva noua viitorul? Putem noi folosi dronele ca si un mediu de exprimare artistica?

CITESTE SI:  De ce cuplul arestat in cazul dronei de la Aeroportul Gatwick ar putea primi bani de la ziare

Acest lucru a facut Spaxels de la Art Electronic FutureLab – prin echiparea unui intreg sistem de drone cu LED-uri programabile, in timp ce programa dronele sa zboare intr-o anumita formatie, astfel incat cerul noptii sa se lumineze.

Nu este nevoie sa spunem ca joaca cu dronele de-a Michelangelo pe cer va necesita mult mai multe lucruri, spre deosebire de joaca unui copil, asta cu siguranta.

La urma urmei, sa te asiguri ca dronele care vin echipate cu un sistem programabil de LED-uri sunt capabile sa zboare in formatie in cerul noptii ca un roi si totusi sa deseneze figuri tridimensionale dinamice, este cu siguranta o provocare care trebuie depasita.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce tehnologie neobisnuita folosesc niste drone in misiunile de cautare

Cu toate acestea, rezultatele finale ale dronelor Michelangelo sunt uluitoare, cel putin. Se intampla ca Electronica FutureLab sa fie singurii din domeniu in acest moment, dar poti fi sigur ca daca va avea printre clienti corporatiile, sau chiar cineva care vrea sa faca o cerere in casatorie foarte speciala, vor intra si altii in aceasta piata potential profitabila.

CITESTE SI:  Ce organ a fost livrat pentru prima data cu drona

Se pare ca vor fi necesare fotografii cu expunere indelungata pentru a vedea intreaga capodopera in stil Michelangelo a dronelor luand fiinta pe cer, iar fotografii inraiti care cauta ceva diferit vor descoperi ca este ceva ce merita un cadru.

Rezultatul final este cel putin impresionant, iar domeniul publicitar va putea cu siguranta sa gaseasca ceva utilizari practice pentru dronele echipate cu LED-uri programabile. [Conferinta de presa]