fbpx

Dronele DJI pot acum functiona fara transfer de date prin internet

Dronele DJI pot acum functiona fara transfer de date prin internet

Recent, armata Statelor Unite a emis un ordin pentru a inceta imediat folosirea dronelor DJI. Se pare ca acest lucru s-a intamplat din cauza ingrijorarilor care tin de securitate si intimitate dupa ce s-a descoperit ca datele care au fost inregistrate de drone au fost trimise catre servere din afara Statelor Unite, ceea ce pentru armata Statelor Unite parea sa fie un lucru destul de alarmant.

Cu toate acestea, poate ca intr-o incercare de a recastiga increderea (si contractul) armatei Statelor Unite si a altor guverne din lume, DJI a anuntat ca vor introduce o noua caracteristica in dronele lor care le va permite utilizatorilor de drone sa-si piloteze dispozitivele fara transfer de informatii prin internet, ceea ce inseamna ca, de fiecare data cand datele sunt inregistrate in timpul zborului, acestea nu vor mai fi trimise serverelor DJI.

CITESTE SI:  Cum poate fi smartphone-ul BlackBerry 5G cel mai american telefon

Potrivit companiei DJI, “Aplicatiile de control a zborului ale DJI comunica prin internet pentru a se asigura ca o drona are cele mai relevante harti locale si date de restrictionare zonala, cele mai noi versiuni ale aplicatiilor, frecvente radio corecte si cerinte de energie si alte informatii care imbunatatesc siguranta zborului si functionalitatea. Atunci cand un pilot activeaza modul local de date, aplicatiile DJI vor inceta sa trimita si sa primeasca date prin internet, oferindu-le clientilor o siguranta sporita in legatura cu siguranta informatiilor care sunt generate in timpul zborurilor lor”.

CITESTE SI:  Ce retea malware infractionala de 100 de milioane de dolari a fost desfiintata
CITESTE SI:  Uber a ajuns la o intelegere cu familia pietonului care a murit in accident

Cu toate acestea, compania DJI avertizeaza ca, prin folosirea datelor locale, s-ar putea ca anumite caracteristici ale dronei sa nu fie actualizate in timp real fara internet, cum ar fi informatiile de restrictionare zonala, hartile si asa mai departe. Totusi, daca intimitatea si securitatea sunt ceva de care esti interesat, atunci aceasta noua caracteristica non-internet a dronelor companiei ar trebui sa fie una oportuna.