Dronele au fost folosite pentru a contrabanda iPhone-uri in valoare de 80 de milioane de dolari

Dronele au fost folosite pentru a contrabanda iPhone-uri in valoare de 80 de milioane de dolari

Oficialii vamali din centrul tehnologic Shenzhen din sudul Chinei au prins un grup de infractori care utilizau drone pentru a contrabanda iPhone-uri in valoare de aproape 80 de milioane de dolari din Hong Kong in Shenzhen.

Contrabandistii folosesc toate mijloacele aflate la dispozitia lor pentru a evita plata taxelor impuse de lege pentru produsele lor si, desi adesea reusesc sa scape o vreme, in cele din urma acestia sunt prinsi.

Asta s-a intamplat cu un grup de contrabandisti din China care foloseau dispozitive zburatoare pentru a contrabanda iPhone-uri din Hong Kong in centrul tehnologic din Shenzhen, iPhone-uri in valoare de aproape 80 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Un bug ar putea lasa vulnerabile telefoanele propulsate de cipuri MediaTek

Vamesii din Shenzhen au prins grupul saptamana trecuta. Autoritatile din Shenzhen au arestat 26 de suspecti care au folosit drone pentru a le pilota 200 de metri intre Hong Kong si China continentala pentru a trece peste granita iPhone-uri in valoare de aproximativ 80 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce pedeapsa ar putea primi un barbat care punea femeile sa-i plateasca mesele

Apoi, au efectuat contrabanda cu iPhone-uri reconditionate in valoare de 79,8 milioane de dolari. Potrivit agentiilor de stiri locale, acesta este primul caz gasit in China in care s-au folosit drone pentru a facilita contrabanda transfrontaliera.

Contrabandistii operau dupa miezul noptii si aveau nevoie de doar cateva secunde pentru a transporta saci mici care contineau mai mult de 10 iPhone-uri. Acestia ar putea sa transporte peste 15.000 de iPhone-uri peste granita intr-o singura noapte.

CITESTE SI:  Platforma Android Wear are acum 4000 de aplicatii si iti poate chema o masina

China a introdus anul trecut reguli stricte pentru drone, pentru a preveni incidentele cu aparatele mici de zbor care stau in calea traseelor de zbor ale avioanelor. Normele impun proprietarilor civili de drone sa-si inregistreze dispozitivele pana la o anumita greutate cu numele lor real.

Autoritatile vamale din Shenzhen au declarat ca vor monitoriza indeaproape noile tipuri de contrabanda cu drone si ca vor folosi si ei insisi drone pentru a detecta activitatea de contrabanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *