fbpx

Drona pentru internet a Facebook termina cu succes un test de zbor. Ce va urma mai apoi

Drona pentru internet a Facebook termina cu succes un test de zbor. Ce va urma mai apoi

Planul pe termen lung al lui Mark Zuckerberg pentru drona Aquila este ca aceasta si multe altele sa ofere acces la internet pentru 4 miliarde de oameni de pe glob care sunt in intuneric. Un aparat de zbor sustinut de Facebook care ar putea intr-o zi sa ofere acces la internet a terminat cu succes un test in Arizona.

Facebook a lucrat la un program ambitios pentru a oferi conectivitate la internet celor peste 4 miliarde de oameni de pe glob care inca nu au acces la internet. Compania are de gand sa foloseasca aparate de zbor pentru acest scop. Aquila, drona de internet a Facebook, a fost in testare de ceva timp deja.

CITESTE SI:  Ce fel de hashtag-uri va incepe sa blocheze Instagram

Compania a confirmat acum ca drona Aquila a terminat testul. Drona Aquila alimentata solar a Facebook a terminat cu succes testul de zbor in Arizona. O incercare anterioara nu a mers prea bine pentru ca drona a sfarsit prabusindu-se la aterizare.

Cel de-al doilea test al Facebook a avut mai mult succes, avand in vedere ca aparatul de zbor ducea cu el un numar mai mare de senzori. De asemenea, avea spoilere noi si un sistem orizontal de oprire prin elice pentru a-si imbunatati abilitatile de aterizare.

CITESTE SI:  Twitter vrea sa emita clipuri video live pe parcursul intregii zile

Drona a zburat pentru un timp total de o ora si 46 de minute si a ajuns la o altitudine maxima de 914 metri. “Imbunatatirile pe care noi le-am implementat pentru performanta aparatului de zbor Aquila dupa primul test de zbor au adus o diferenta semnificativa zborului sau”, a spus Martin Luis Gomez, directorul de platforme aeronautice al Facebook.

CITESTE SI:  Cum incearca Apple sa combata stirile false

Telul final este ca Facebook sa aiba nenumarate aparate de zbor ca Aquila in aer pentru luni de zile pentru a oferi conexiune la internet pentru miliarde de oameni de pe glob care inca nu au primit acces la internet.

Cofondatorul si directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvaluit anterior ca atunci cand aceasta drona va fi gata dupa teste, vor exista practic o intreaga “flota” de drone alimentate solar care vor oferi acces la internet pe glob.