fbpx
Drona din Cambodgia care poate transporta oameni

Drona din Cambodgia care poate transporta oameni

Niste studenti din Cambodgia lucreaza de ceva vreme pentru a dezvolta o drona care poate transporta oameni pe calea aerului, pentru a depasi ambuteiajele din acea tara. Acei studenti din Cambodgia au investit deja 20.000 de dolari, iar costul final al investitiei e estimat la 40.000 de dolari.

Majoritatea dronelor sunt controlate de la distanta. Cu toate acestea, recent s-a vehiculat ca, intr-o zi, dronele cu oameni la bord ar putea fi o noua forma de mobilitate personala.

CITESTE SI:  Noua arma impotriva elevilor din China care copiaza la examenul de admitere la facultate

Se pare ca asta se intampla in Cambodgia. In Phnom Penh, un grup de studenti au creat propria lor drona care poate transporta oameni si care functioneaza.

Inspirata de necesitatea de a depasi ambuteiajele din trafic din Cambodgia, aceasta poate transporta o persoana de 60 de kilograme si poate zbura la o inaltime de 4 metri timp de 10 minute.

Cu siguranta aceasta nu se va putea deplasa prea departe in acest timp, dar avand in vedere ca aceasta e o initiativa a unor studenti care nu dispun de resursele unei companii, e foarte impresionant.

CITESTE SI:  De ce o universitate sfatuieste studentii sa nu foloseasca WhatsApp in China

Se pare ca aceasta drona care poate transporta oameni a fost dezvoltata in 3 ani si s-au investit 20.000 de dolari. Cu toate acestea, construirea inca nu e finalizata 100%, pentru ca studentii din Cambodgia estimeaza ca aceasta va fi construita complet peste doi ani, inainte de a fi testata.

De asemenea, studentii estimeaza ca construirea va costa intr-un final 40.000 de dolari. Pe langa depasirea ambuteiajelor din trafic, studentii din Cambodgia cred ca aceasta drona care poate transporta oameni ar putea fi utila si in lupta contra incendiilor, intr-o maniera mai eficienta.

CITESTE SI:  Marina Americana testeaza o noua varianta de drona-cercetas cu capabilitate de tragere

Ce parere ai despre asta? Ti se pare uimitor ca o drona care poate transporta oameni pe calea aerului e dezvoltata in Cambodgia, mai ales de niste studenti fara resursele unei companii din acest domeniu?