fbpx

Doresc Google si Apple sa colaboreze si in viitor?

Doresc Google si Apple sa colaboreze si in viitor

Dupa cum s-a mentionat, companiile Google si Apple din Statele Unite au format o colaborare acum ceva timp pentru a dezvolta API-ul Exposure Notification.

Acest API ar permite dezvoltatorilor terti de aplicatii sa creeze aplicatii de urmarire a contactilor pentru a reduce raspandirea coronavirusului Wuhan.

Acesta a fost de fapt un anunt surpriza, deoarece companiile Google si Apple sunt de obicei considerate rivale intre ele. Acestea fiind spuse, colaborarea dintre cele doua companii pare sa fi fost una fructuoasa.

CITESTE SI:  Functia Face ID a Apple este acuzata pentru faptul ca e rasista

Asta pentru ca, in timpul unui interviu pentru WIRED, CEO-ul Sundar Pichai al Google a parut sa fie destul de deschis la ideea de a colabora cu Apple la proiecte viitoare.

Cand Sundar Pichai de la Google a fost intrebat daca aceasta a fost o colaborare unica si irepetabila, CEO-ul a declarat ca: “Companiile importante care lucreaza impreuna in serviciul societatii sunt foarte bune pentru lume. Ma angajez sa gasesc si alte oportunitati si cred ca si Tim Cook de la Apple gandeste la fel”.

CITESTE SI:  Ce alta companie, pe langa Apple, ar lansa smartphone-uri fara casti si incarcator

Asa cum am mentionat, recenta colaborare a Apple si Google a fost o surpriza. Desi ambele companii au dezvoltat aplicatii pentru a fi utilizate pe platforma celeilalte companii, se credea ca Apple si Google au procedat astfel din nevoie.

De asemenea, Sundar Pichai de la compania Google a dezvaluit modul in care a inceput prima colaborare: “Ambele echipe au demarat independent lucrul la tehnologie pentru a sprijini organizatiile de sanatate in activitatea lor de urmarire a contactilor. Foarte curand ambele parti s-au gandit ca, pentru ca aceste proiecte sa functioneze, trebuie sa fie disponibile peste tot. Asa ca echipele de inginerie de la Android si iOS au format o colaborare. La un moment dat, Tim Cook (CEO-ul Apple) si cu mine am decis sa comunicam in mod direct”.