fbpx

Doar in aceasta tara s-ar putea interzice aplicatia WeChat

Doar in aceasta tara s-ar putea interzice aplicatia WeChat

Anterior s-a dezvaluit ca guvernul american doreste interzicerea aplicatiei WeChat de social media. Cu toate acestea, surse ale Bloomberg sustin acum ca interzicerea nu va fi generala, la scara globala, ci doar pentru o anumita tara.

Avand in vedere ca acel guvern doreste interzicerea popularei aplicatii chinesesti de social media WeChat, exista ingrijorari ca aceasta interzicere ar putea avea si alte implicatii, fata de cum se credea anterior.

De exemplu, interdictia asupra WeChat ar afecta compania Apple care are o prezenta enorma in China. Se estimeaza ca aceasta companie ar pierde miliarde de dolari in vanzari de iPhone-uri daca acea aplicatie va fi interzisa in China.

CITESTE SI:  Microsoft ii place iPhone-ul? Caracteristica Windows 10 Continue on PC functioneaza acum pe iPhone

Cu toate acestea, vestea buna e ca, conform unei stiri de Bloomberg, sursele acestei publicatii au indicat ca, in loc de o interdictie generala, acea interzicere asupra WeChat s-ar putea aplica doar in SUA.

Asta inseamna ca restul lumii ar putea continua sa foloseasca aplicatia. Anterior, nu era clar cum va impune guvernul american acea interdictie. Asta pentru ca, deoarece Apple este o companie americana, s-a speculat ca poate interzicerea ar forta Apple sa nu mai aiba relatii cu China.

CITESTE SI:  Serviciul Anime Strike al Amazon a fost inglobat in Prime Video

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca WeChat este una dintre principalele forme de comunicare in China, tara in care alte aplicatii de mesagerie populare fie nu functioneaza, fie nu functioneaza corespunzator.

CITESTE SI:  Elon Musk vrea ca o calatorie pe Marte sa fie mai ieftina decat o casa

Drept urmare, unele persoane care locuiesc in SUA s-ar putea ca inca sa se bazeze pe aplicatia WeChat pentru comunicare cu membrii familiei, amicii sau cu partenerii lor de business care se afla in China.

Un sondaj a constatat recent ca aproape toti utilizatorii chinezi de smartphone-uri nu vor mai cumpara sau folosi iPhone-uri daca acea interzicere asupra aplicatiei WeChat intra in vigoare si in China.

Facebook