fbpx

DJI va stabili restrictii temporare asupra dronelor pe perioada Jocurilor Olimpice

DJI va stabili restrictii temporare asupra dronelor pe perioada Jocurilor Olimpice

Azi este prima zi din Jocurile Olimpice de la Rio, iar producatorul de drone DJI a anuntat stabilirea temporara a restrictiilor de zbor care ii vor impiedica pe proprietarii sa-si piloteze dronele in jurul arenelor sportive din sase orase braziliene care gazduiesc competitii internationale de atletism.

Mai devreme in acest an, DJI a prezentat un sistem geofencing pentru dispozitivele sale. Practic, ceea ce face aceasta caracteristica este ca ii permite companiei DJI sa creeze garduri virtuale in jurul zonelor care sunt restrictionate, cum ar fi aeroporturi, in asa fel incat atunci cand pilotii incearca sa zboare acolo, acestia nu vor putea.

CITESTE SI:  Ce tehnologie e testata in Tokio pentru prezicerea din timp a tornadelor

De asemenea, caracteristica emite avertismente pilotilor de drone pentru ca acestia sa stie ca nu au voie sa zboare acolo.

Acum ca incepe Olimpiada de la Rio din acest an, se pare ca DJI a decis sa-si extinda geofencing-ul si Jocurilor Olimpice, iar dronele vor fi interzise temporar pe perioada Jocurilor Olimpice.

CITESTE SI:  Ce dispozitive foloseste guvernul Columbiei pentru distrugerea culturilor de cocaina

Acest lucru nu e ceva nou, avand in vedere ca TechCrunch indica ca DJI a recurs la masuri similare pentru Summit-ul G7 din Japonia si pentru compionatul de fotbal UEFA Euro 2016 din Franta.

Zonele restrictionate de DJI au fost stabilite cu coordonate oferite de armata braziliana si se asteapta ca acestea vor fi puse in aplicare pana pe data de 21 august in zone precum Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia, Belo Horizonte, Manaus si Salva.

CITESTE SI:  VIDEO: Dronele sunt folosite impotriva malariei in Tanzania

Presupunem ca aceste restrictii din partea DJI au sens, avand in vedere ca poate fi periculos daca apar in zona prea multe drone care incearca sa captureze momentele.

Am vazut deja cum una sau doua drone escroace pot incurca eforturile de salvare, asa ca imaginati-va un eveniment sportiv precum Jocurile Olimpice care fara indoiala va aduce proprietari de drone.