fbpx
Disney confirma ca achizitioneaza pentru 52 de miliarde de dolari studiourile de film si TV ale Fox

Disney confirma ca achizitioneaza pentru 52 de miliarde de dolari studiourile de film si TV ale Fox

Disney a achizitionat studiourile TV si de film ale 21st Century Fox intr-o tranzactie de referinta in valoare de peste 52 de miliarde de dolari. Tranzactia acopera studioul de film 20th Century Fox, divizia de televiziune 20th Century Fox, retelele de cablu si participatiile companiei in retelele internationale.

Recent, s-a spus ca Disney era in discutii pentru a achizitiona studiourile TV si de film ale 21st Century Fox. Daca s-ar intampla, ar fi un acord masiv. Se astepta ca un anunt oficial va fi oferit astazi si exact asta s-a intamplat.

CITESTE SI:  Coreea de Nord se afla in spatele atacului ransomware WannaCry, spun serviciile de securitate

Disney a confirmat ca achizitioneaza studiourile de televiziune si film de la 21st Century Fox pentru mai mult de 52 de miliarde de dolari. S-a spus prima data la inceputul lunii noiembrie ca Disney si compania au discutat despre un posibil acord.

De asemenea, dupa cateva saptamani s-a spus ca discutiile nu au dus la niciun rezultat. Cu toate acestea, s-a spus inca o data la inceputul acestei luni ca discutiile au fost reluate, iar acum a fost oferit un anunt oficial.

CITESTE SI:  Imagini cu productia lui Essential Phone au fost dezvaluite de Andy Rubin

Aceasta tranzactie de 52 de miliarde de dolari va oferi controlul companiei Disney asupra studioului de film 20th Century Fox, diviziei de productie TV 20 Century Fox si retelelor de cablu detinute de companie care includ National Geographic si FX.

Chiar si participatiile companiei in retele internationale precum Star TV si Sky sunt acoperite de acest acord. Asta nu e tot. Disney va ajunge, de asemenea, sa aiba un control majoritar al serviciului de streaming Hulu.

CITESTE SI:  Acesta e TV-ul TCL optimizat pentru jocuri

Compania achizitionata are o cota de 30% in Hulu, iar asta va creste participatia companiei Disney in Hulu la 60%, oferindu-i controlul asupra entitatii. Acest lucru va determina ca Time Warner si Comcast sa fie actionari minoritari in Hulu cu participatii de 10%, respectiv 30%.

De asemenea, Disney va prelua dreptul de proprietate asupra unei largi biblioteci de proprietate intelectuala a studioului 21st Century Fox care include personaje de benzi desenate precum X-Men.