fbpx
Directorul FBI vrea ca tu sa-ti acoperi camera web

Directorul FBI vrea ca tu sa-ti acoperi camera web

Directorul FBI declarat miercuri ca si-a lipit o bucata de banda adeziva pe camera web a laptopului sau personal, sustinand ca aceasta masura de securitate a trebuit luata.

Nu este ironic ca directorul FBI care a criticat eforturile de criptare ale Google si Apple si care a incercat sa stabileasca un precedent cerand companiei Apple sa deblocheze un iPhone le ofera oamenilor sfaturi despre cum sa-si protejeze intimitatea?

Asta este ceea ce incearca directorul FBI, James Corney, intr-o conferinta recenta la Centrul pentru Studii si Strategii Internationale.

CITESTE SI:  Ce sunt fotografiile 3D pe care Facebook le suporta acum

In timpul conferintei, directorul FBI a sugerat ca acoperirea camerei web este o buna modalitate de a-ti proteja intimitatea.

Potrivit lui directorului FBI, “Exista unele lucruri sensibile pe care trebuie sa le efectuezi, iar acesta este unul dintre ele. Intri in oricare birou guvernamental si cu totii avem acele mici camere web care stau in partea de sus a ecranului. Toate acestea au un mic capac care se inchide pe ele. Faci asta, pentru ca oamenii care n-au dreptul, sa nu se uite la tine. Cred ca acesta este un lucru bun”.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone Xs Max VS Huawei Mate 20 Pro intr-un test de viteza. Care smartphone e mai rapid

Este un sfat destul de bun, iar in trecut, l-am vazut de asemenea pe directorul Facebook, Mark Zuckerberg, facand acelasi lucru cu camera web si cu microfonul laptopului lui.

Asta pentru ca este posibil pentru hackeri sa activeze de la distanta camera web si microfonul tau, permitandu-le astfel sa te spioneze fara stirea ta.

CITESTE SI:  Ce pret urias are Leica M10-D - camera fara display

In trecut, am auzit de asemenea cum unii hackeri chiar au reusit sa dezactiveze lumina care arata ca camera web este pornita, acest lucru fiind mai periculos decat in mod normal, dar ce credeti voi despre asta?

Te deranjezi sa-ti acoperi cu banda adeziva camera web si microfonul ca directorul FBI atunci cand nu le folosesti? Sau nu iti pasa?