fbpx
Directorul executiv al Niantic crede ca realitatea augmentata este mai promitatoare decat realitatea virtuala

Directorul executiv al Niantic crede ca realitatea augmentata este mai promitatoare decat realitatea virtuala

In ceea ce priveste noile tehnologii bazate pe realitate, ne uitam la atat realitatea virtuala (VR), cat si la realitatea augmentata (AR). VR este mai fascinanta, in timp ce AR pur si simplu suprapune continut virtual in lumea reala.

Ambele au avantajele lor, ambele au dezavantajele lor, dar in mod nesurprinzator directorul executiv al Niantic crede ca AR este mai promitatoare.

Pe parcursul podcastului “Recode Decode” al Recode, directorul executiv al Niantic, John Hanke, a spus ca realitatea augmentata are mai mult potential pe termen lung pentru simplul fapt ca nu-i izoleaza pe oameni de lumea reala si pentru ca ii incurajeaza practic sa iasa afara si sa interactioneze cu lucrurile.

CITESTE SI:  Airbnb foloseste realitatea virtuala pentru a le permite oaspetilor sa vada camere si orase

“De la inceputul inceputurilor, jocurile noastre ii incurajau pe oameni sa iasa afara si sa vada lucruri interesante”, spune directorul Niantic.

De fapt, acest lucru este ceva ce Pokemon Go a reusit la inceput atunci cand multi jucatori trimiteau mesaje pe Twitter in care spuneau ca au facut mai multa miscare ca niciodata.

CITESTE SI:  HMD Global, compania care produce smartphone-uri Nokia, isi pierde CEO-ul

Directorul Niantic adauga, “Este directia despre care cred ca este mult mai interesanta si promitatoare – pentru tehnologie si umanitate. Realitatea augmentata este proiectata pentru a adauga, imbunatati lucrurile pe care le efectuezi ca si fiinta umana. Fiind afara, socializand cu alti oameni, facand cumparaturi, jucandu-te, distrandu-te. Realitatea augmentata poate face toate acele lucruri mai bune”.

Directorul Niantic nu este singurul cu aceste afirmatii, avand in vedere ca directorul executiv al Apple, Tim Cook, a declarat de asemenea ca acesta crede ca AR  se va descurca mai bine decat VR.

CITESTE SI:  Pregatiti-va pentru un nou joc Pokemon pentru smartphone-uri

Microsoft pare sa fie de acord, avand in vedere ca aceasta este una dintre putinele companii tehnologice mari care nu sunt parte din cursa de VR.

In schimb, acestia par sa se concentreze pe realitatea augmentata cu dezvoltarea HoloLens. Acestea fiind spuse, nu putem vedea de ce ambele tehnologii nu ar putea coexista in pace, nu-i asa?