Din ce motiv clientii App Store pot da in judecata Apple

Din ce motiv clientii App Store pot da in judecata Apple

Curtea Suprema din Statele Unite a luat o decizie impotriva companiei Apple din Cupertino. Aceasta decizie va permite proprietarilor de iPhone-uri sa dea in judecata compania din Cupertino.

Curtea Suprema din Statele Unite nu a luat de bun argumentul companiei – in acest caz – care spune ca nu proprietarii de iPhone-uri sunt clientii magazinului de aplicatii App Store, ci dezvoltatorii.

Un proces antitrust impotriva Apple a primit aprobarea de la Curtea Suprema din Statele Unite. Nu a mers argumentul companiei conform caruia utilizatorii magazinului de aplicatii App Store nu sunt chiar clientii sai.

CITESTE SI:  Ce recunoaste CEO-ul Google legat de AI

Curtea Suprema a fost de acord ca clientii App Store pot da in judecata Apple pentru cresterea preturilor. Procesul sustine ca, obligand utilizatorii iOS sa cumpere aplicatii prin App Store si percepand un comision de 30% de la dezvoltatorii aplicatiilor care in cele din urma sunt cumparate de clienti, compania si-a folosit monopolul pentru a jecmani clientii.

CITESTE SI:  Benchmark-urile confirma teoria iPhone-urilor incetinite si a bateriilor vechi

Compania din Cupertino a argumentat ca clientii cumparau aplicatii nu de la Apple – ci de la dezvoltatori – si ca dezvoltatorii sunt de fapt clientii App Store ai companiei.

“Argumentul companiei Apple nu prea are logica si este doar o incercare de a se sustrage proceselor”, spune judecatorul Brett Kavanaugh. Compania se baza pe doctrina juridica Illinois Brick care considera ca cumparatorii indirecti ai unui produs nu au o baza solida pentru a da in judecata o companie.

CITESTE SI:  Google anunta oficial Android O

Curtea Suprema a hotarat ca aceasta doctrina nu se aplica pentru Apple. Ca sa fie clar, aceasta hotarare nu spune daca compania are sau nu un monopol pe magazinul de aplicatii.

Dupa cum subliniaza Curtea Suprema, cazul este inca in etapa timpurie, deci nu s-a decis inca daca compania Apple din Cupertino monopolizeaza magazinul de aplicatii App Store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *