fbpx

Difuzorul smart Amazon Echo are parte de concurenta din partea lui Tmall Genie al Alibaba

Difuzorul smart Amazon Echo are parte de concurenta din parte lui Tmall Genie al Alibaba

S-a spus acum cateva zile ca gigantul in comert online chinez Alibaba are de gand sa lanseze un rival pentru Amazon Echo in viitorul apropiat. Compania a facut anuntul oficial ieri.

Difuzorul smart al Alibaba se numeste Tmall Genie. Difuzorul smart vine cu propriul asistent virtual personal al Alibaba, cam la fel ca Alexa din Amazon Echo. Hardware-ul difuzorului smart Echo si alte dispozitive terte vin cu asistentul virtual Alexa, dar Tmall Genie nu vine cu Alexa.

CITESTE SI:  Cum sa nu incepi o afacere. Startup-ul de inchiriere de umbrele al Chinei nu-i poate opri pe oameni sa le fure

Acest difuzor smart al Alibaba are un asistent virtual care este produs in China si care se numeste AliGenie. Acesta ofera functionalitati similare cu ceea ce Alexa poate face pentru utilizatorii Amazon Echo.

Asistentul virtual AliGenie al dispozitivului Genie poate reda muzica, citi stirile, cauta pe internet si chiar poate controla dispozitivele inteligente din casa la comanda utilizatorului. De asemenea, are si o mare varietate de alte abilitati in maneca.

Pentru ca difuzorul smart sa porneasca, utilizatorii trebuie doar sa spuna “Tmall Genie” in chineza. Avand in vedere ca piata de desfacere online a Alibaba Tmall si-a imprumutat brandul pentru acest dispozitiv, nu este surprinzator sa vedem ca Tmall Genie este capabil sa comande lucruri de pe magazinul online Tmall detinut de Alibaba.

CITESTE SI:  Cum crede un paramedic ca Apple Watch Series 4 poate salva vieti

Recunoasterea amprentei vocale este prezenta, ceea ce inseamna ca utilizatorii care sunt autorizati sunt cei care pot plasa comenzi. Designul difuzorului smart in sine este un pic similar cu cel al Amazon Echo.

CITESTE SI:  Primele case construite prin printare 3D

Genie are un cilindru cu o lumina orientata in jos care se aprinde atunci cand dispozitivul este activat. Alibaba a lansat Tmall Genie numai in stadiu beta pentru aproximativ 73 de dolari. Cei care vor sa ia parte la acest beta si sa intre curand in posesia acestui difuzor smart care rivalizeaza cu Amazon Echo se pot inscrie incepand de ieri.