fbpx

Dezvoltatorul programului Adblock este deranjat de faptul ca Apple va bloca reclamele in mod nativ

Dezvoltatorul programului Adblock este deranjat de faptul ca Apple va bloca reclamele in mod nativ

Dezvoltatorul programului AdBlock Plus si-a exprimat nemultumirea in legatura cu noile caracteristici din urmatorul update al Apple pentru sistemul sau de operare care ar putea veni echipat cu blocare a reclamelor incorporata.

Update-ul pentru sistemul de operare iOS 9 pentru iPhone si iPad si browser-ul web Safari au fost anuntate la conferinta dezvoltatorilor a Apple care a avut loc luni. Apple va veni cu mai multe caracteristici pentru cresterea vitezei sistemelor de operare ale Apple de pe iPhone si Mac si pentru extinderea duratei de viata a bateriei. Una dintre acele caracteristici este abilitatea de a bloca in mod nativ continutul web, inclusiv reclamele.

CITESTE SI:  Ce numar urias de Mac-uri sunt folosite acum in lume

In iOS 9, Apple a dat unda verde extensiilor care blocheaza imagini, cookie-uri, pop-ups si alte tipuri de continut, ceea ce reprezinta o veste buna pentru utilizatori, dar nu la fel de buna pentru detinatorii de bloguri si pentru advertiseri care se bazeaza pe reclame.

De asemenea, ar putea reprezenta o lovitura pentru programele actuale de blocare a reclamelor, cum ar fi Adblock Plus, care acum ar putea fi scoase din scena. Programele ca Adblock Plus permit catorva advertiseri sa treaca de filtrul softului in schimbul unei sume de bani.

CITESTE SI:  Ce aplicatie importanta a primit suport pentru bretonul lui iPhone X

Adblock Plus se va lansa in curand pentru browserul de pe iPhone, dar s-ar putea sa nu mai fie necesar. Blocarea reclamelor este o activitate care poate fi considerata imorala, avand in vedere ca detinatorii de bloguri au nevoie de reclame pentru a le oferi cititorilor continut gratuit.

Dezvoltatorul programului Adblock Plus este un pic deranjat de miscarea pe care o face Apple. “Pana acum se stiu foarte putine lucruri despre extensiile care blocheaza continuturi si care sunt disponibile pentru Safari 9 si iOS 9”, potrivit lui Sebastian Noack.

CITESTE SI:  Ce smartwatch i-a fost util unui individ inconstient care a avut un accident auto

“Apreciem si sustinem incercarile Apple de a tine pasul cu extensiile, dar cele mai noi schimbari vor crea fie cel mai bun mediu posibil pentru extensiile Safari, fie cel mai neprielnic – in special pentru Adblock Plus”. “Asteptam cu nerabdare sa vedem cat de puternica va fi lista de reclame blocate a Apple”, a adaugat dezvoltatorul.