fbpx

Dezvoltatorii de aplicatii pentru care Apple reduce comisionul la jumatate

Dezvoltatorii de aplicatii pentru care Apple reduce comisionul la jumatate

Compania Apple din Statele Unite va reduce procentul de comision pentru anumiti dezvoltatori de aplicatii. In cazul acestora, comisionul va fi redus de la 30% la 15%, deci reducerea e de jumatate.

Apple a anuntat ca va reduce suma comisionului pentru unii dezvoltatori de aplicatii. Dezvoltatorii care castiga mai putin de 1 milion de dolari pe an vor plati catre Apple 15% din suma fiecarei tranzactii, jumatate in comparatie cu procentul de 30% de pana acum.

CITESTE SI:  De ce armata SUA nu mai recruteaza militari pe Twitch

Apple a declarat ca programul – care va fi disponibil incepand cu 1 ianuarie 2021 – va fi pentru vanzarile de aplicatii si pentru achizitiile in-app si ca de acest program vor beneficia majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii de pe platforma.

CEO-ul Tim Cook sustine ca “micile intreprinderi sunt coloana vertebrala a economiei noastre globale” si ca noul program le va permite “sa scrie urmatorul capitol al creativitatii si prosperitatii pe App Store”.

CITESTE SI:  Jocul Pokemon GO a generat un venit urias pana acum

Compania va prezenta in viitor un set mai detaliat de reguli, dar esenta este ca orice companie care castiga sub 1 milion de dolari pe an va oferi companiei Apple un comision de doar 15%.

Cand acestia ajung la 1 milion de dolari pe an, rata de comision de 30% se va activa pentru restul anului respectiv. In cazul in care veniturile lor viitoare vor scadea sub 1 milion de dolari, dezvoltatorii de aplicatii vor reveni automat la 15%.

CITESTE SI:  Un proces pretinde ca toate smartwatch-urile Apple Watch sunt defecte

Cei cu venituri de peste 1 milion de dolari pe an nu vor fi afectati in vreun mod de acest program, procentul de 30% de ramanand in vigoare pentru acestia.

Compania Apple din SUA sustine ca comisioanele sunt necesare pentru a oferi o platforma sigura de vanzari si de dezvoltare de aplicatii, atat pentru dezvoltatori, cat si pentru utilizatori.