fbpx
Despre primul tren fara sofer din Germania

Despre primul tren fara sofer din Germania

Germania a dezvaluit primul sau tren fara sofer, conform unei noi stiri. Acesta a fost anuntat de operatorul feroviar Deutsche Bahn din Germania si compania Siemens. Aceasta locomotiva e o premiera pentru ca va circula pe aceleasi cai ferate pe care circula si locomotivele conduse de oameni.

Companiile lucreaza deja la masini fara sofer de ceva vreme si se pare ca lucreaza si la trenuri fara sofer. Dupa cum se pare, in Germania, operatorul feroviar Deutsche Bahn si compania Siemens au anuntat primul tren automatizat care va functiona in orasul Hamburg. Dar nu exista deja asa ceva?

CITESTE SI:  Acest producator auto si-a inchis serviciul de abonament

Exista. Intr-o multime de orase din lume, exista locomotive de metrou care sunt fara sofer. Cu toate acestea, acele locomotive de metrou se deplaseaza pe cai ferate exclusive pentru trenuri fara sofer.

Trenurile fara sofer de la Deutsche Bahn vor imparti caile ferate cu locomotivele obisnuite conduse de oameni. Potrivit CEO-ului Deutsche Bahn din Germania, avantajul e nu numai ca aceste locomotive automatizate sunt mai eficiente energetic si mai punctuale decat lovomotivele obisnuite, dar se pot deplasa pe caile ferate existente, fara a mai cheltui bani si pentru a construi niste cai ferate speciale.

CITESTE SI:  Ce upgrade a cumparat un sofer Tesla fara sa intentioneze asta

Conform CEO-ului Siemens din Germania, Roland Busch, aceste locomotive automatizate vor putea transporta cu 30% mai multi pasageri, ceea ce inseamna ca se vor reduce numarul de calatorii.

CITESTE SI:  Reddit reuneste un barbat cu consola sa Nintendo Switch pierduta

Un operator uman va fi inca prezent pentru a supraveghea calatoria, dar in afara de asta trenurile vor fi autonome. Ce parere ai despre primul tren fara sofer din Germania creat de operatorul feroviar Deutsche Bahn si compania Siemens din Germania? Crezi ca vor aparea in curand si in alte tari ale lumii si ca vor imparti caile ferate cu locomotivele conduse de operatori umani?