fbpx

Despre motorul de cautare Brave Search lansat recent

Despre motorul de cautare Brave Search lansat recent

Potrivit unor noi stiri, compania Brave a lansat in stadiul beta propriul sau motor de cautare. Acesta se numeste Brave Search si e focusat pe confidentialitate si pe viata privata.

Browsere precum Google Chrome sunt utilizate la scara larga, dar problema e ca Chrome e detinut de Google, asa ca nu e browserul cel mai focusat pe confidentialitate.

Sigur, exista diverse functii asociate cu browserul Chrome, mai ales cu un cont Google. Dar esti dispus pentru asta sa-ti sacrifici confidentialitatea? Pentru cei interesati de o alternativa mai axata pe confidentialitate, a fost anuntat motorul de cautare Brave Search.

CITESTE SI:  Cum adapteaza Microsoft muzica la schimbarile cerului

Acesta e disponibil in stadiul beta si va fi inclus in browserul companiei ca una dintre optiunile dintre care utilizatorii pot alege. Una dintre functiile de confidentialitate ale lui Brave Search e lipsa tracking-ului si a profilarii utilizatorilor.

Motorul de cautare foloseste propriul index, asa ca nu se va baza pe date de la alti furnizori. De asemenea, compania ne asigura ca va fi transparenta cu privire la algoritmii sai si ca va preveni aparitia unor rezultate partinitoare in Brave Search.

CITESTE SI:  Cum te ajuta Amazon Alexa sa urmaresti secvente video inregistrate ale camerelor de securitate

Potrivit lui Brendan Eich, CEO si cofondator al acelei companii: “Spre deosebire de motoarele de cautare mai vechi care colecteaza date si profileaza utilizatorii si de cele mai noi care se bazeaza pe cele mai vechi, Brave Search ofera un nou mod de a genera rezultate relevante cu un index propulsat de comunitate, garantand in acelasi timp confidentialitatea”.

CITESTE SI:  VIDEO: Telefonul BlackBerry Key2 a fost lansat oficial, iar pretul a fost confirmat

Ar fi improbabil ca Brave Search va fi vreodata pe masura motorului de cautare Google, dar in ziua de azi in care oamenii sunt din ce in ce mai interesati de viata privata si de confidentialitate, noul search engine va fi utilizat intr-o anumita masura.