fbpx

Despre incarcatorul cu adevarat wireless al Oppo pentru smartphone-uri

Despre incarcatorul cu adevarat wireless al Oppo pentru smartphone-uri

Conform unei noi stiri, compania Oppo din China este cea mai recenta companie care a dezvaluit un incarcator cu adevarat wireless pentru smartphone-uri. Anterior, si Xiaomi si Motorola au dezvaluit astfel de accesorii.

Prin ianuarie, Xiaomi si Motorola si-au prezentat propriile incarcatoare cu adevarat wireless, iar acum si Oppo. Compania chineza si-a prezentat recent propriul incarcator cu adevarat wireless.

Acest accesoriu a fost dezvaluit la evenimentul MWC Shanghai 2021 in care compania chineza a prezentat Oppo Wireless Air Charging. In acest moment, incarcatoarele fara fir pentru smartphone-uri nu sunt deosebit de rapide, pentru ca pot incarca cu doar 7,5W.

CITESTE SI:  De ce Huawei amana lansarea smartphone-ului pliabil Mate X

Cu toate acestea, presupunem ca nu asta e ideea, ci faptul ca nu sunt necesare cabluri si nici macar contact pentru ca incarcarea sa aiba loc. Incarcatorul cu adevarat wireless al Oppo se bazeaza pe rezonanta magnetica si, atata timp cat exista un smartphone compatibil la 10cm distanta de accesoriul de incarcare al Oppo, acel smartphone se va incarca.

CITESTE SI:  O demontare a boxei smart HomePod arata ca este aproape imposibil de reparat

Asta inseamna ca, chiar daca ridicati smartphone-ul pentru a verifica notificarile sau pentru a raspunde la un apel, smartphone-ul se va incarca in continuare.

Desi unii ar putea considera ca distanta de 10cm e prea redusa, exista unii care sustin ca acest mod e mai sigur pentru ca astfel intreaga incapere nu va contine unde radio de la acel accesoriu.

CITESTE SI:  Ce avantaje au utilajele de constructii autonome ale Komatsu

Compania Oppo nu a mentionat cand va fi lansat acel sistem de incarcare, dar s-ar putea sa merite sa-l ai in vedere. Ceea ce este interesant este ca companii precum Apple si Samsung inca nu au lansat propriile lor incarcatoare cu adevarat wireless, in timp ce companii mai putin consacrate au dezvaluit deja astfel de accesorii. Ce parere ai despre incarcatorul cu adevarat wireless pentru smartphone-uri al Oppo?