fbpx
Despre functia anti-tracking din Android a Google

Despre functia anti-tracking din Android a Google

Compania Google din SUA incearca sa dezvolte o functie anti-tracking pentru Android, similar cu Apple care lanseaza o astfel de functie cu iOS 14.5, potrivit Bloomberg.

Se pare ca Google se afla in primele etape ale explorarii modului in care poate limita colectarea de date si tracking-ul in aplicatii pentru sistemul sau de operare mobil Android.

Cu toate acestea, compania Google intentioneaza sa aiba o abordare mai putin stricta decat cea a Apple, pentru a nu-si instraina in intregime partenerii de publicitate.

CITESTE SI:  Care iPhone-uri din acest an se vand in mai multe unitati decat presupunea Apple

Anterior s-a dezvaluit ca Apple lanseaza functia App Tracking Transparency – care va obliga dezvoltatorii sa solicite utilizatorilor permisiunea de a fi supusi tracking-ului – intr-un viitor update iOS.

Tracking-ul permite advertiserilor sa monitorizeze utilizatorii in aplicatii si site-uri web, pentru difuzarea de anunturi targetate.

Compania Apple din Cupertino ar fi trebuit initial sa implementeze noile politici cu iOS 14, dar a decis sa amane acest lucru pentru ca dezvoltatorii sa aiba timp pentru a-si face aplicatiile compatibile. Nu toata lumea e incantata de asta.

CITESTE SI:  Google si Infinix fac echipa pentru smartphone-uri ieftine in Africa

Facebook, de exemplu, i-a anuntat pe dezvoltatori ca acea functie ar putea scadea veniturile din publicitate ale aplicatiilor. Se pare ca Google incearca sa implementeze in Android o functie similara, dar mai putin stricta decat cea a Apple, pentru a echilibra nevoia de confidentialitate a utilizatorilor Android si nevoia financiara a dezvoltatorilor si a agentilor de publicitate.

CITESTE SI:  Google si Facebook isi unesc fortele pentru a construi cel mai rapid cablu trans-Pacific

Dupa cum remarca Bloomberg, compania Google din Statele Unite are un interes major de a nu le reduce veniturile advertiserilor si dezvoltatorilor cu Android. Ce parere ai despre faptul ca compania Google din SUA doreste sa implementeze o functie anti-tracking in Android?