fbpx
Despre ferma de trolli din Albania interzisa de Facebook

Despre ferma de trolli din Albania interzisa de Facebook

Conform companiei Facebook din Statele Unite, reteaua sociala a interzis o ferma de trolli din Albania. Acea ferma de trolli din Albania detinea conturi de FB false, dar si pagini de Instagram.

Reteaua sociala din Statele Unite a eliminat peste 1000 de conturi false in martie, inclusiv cateva sute care apartineau de un grup de trolli din Albania.

Compania Facebook a dezvaluit eliminarile ca parte a raportului sau lunar privind comportamentul neautentic coordonat pe platforma. In raportul sau, reteaua sociala a dezvaluit 14 retele diferite de conturi false care au fost eliminate in luna martie.

CITESTE SI:  Cui le ofera Facebook informatiile tale de contact

Conturile false provin din cateva tari, inclusiv Iran, Spania, Mexic, Argentina, Egipt, Israel, Benin, Georgia, Comore si El Salvador. Conform Facebook, o veste extraordinara este ca majoritatea acestor conturi nu au fost deosebit de reusite, pentru ca o parte dintre ele au fost eliminate inainte de a reusi sa adune o multime de urmaritori.

CITESTE SI:  Sfarsitul carei ere il va marca Android 10 si de ce

“Acesta este un model aflat in desfasurare, iar faptasii folosesc aceste conturi pentru a influenta dezbaterile publice pe platformele noastre si pe internet in general”, conform directorului de politici de securitate al companiei.

“Dar datorita muncii echipelor noastre, nu doar la Facebook, ci si in intreaga industrie, in societatea civila si in guvern, actiunile acelor trolli pierd din tractiune”.

CITESTE SI:  Cum transforma Ninebot scuterele Segway in carturi

De asemenea, reteaua sociala Facebook si-a detaliat investigatia privind o ferma de trolli din Albania care rula 128 de conturi Facebook si 146 de pagini Instagram.

Conform retelei sociale, ferma de trolli din Albania era afiliata unui grup militant iranian exilat care se afla acum in Albania. Conturile “vizeaza in primul rand Iranul, dar si audientele globale cu continut legat de Iran”.