fbpx
Despre Android 12, noul sistem de operare mobil al Google

Despre Android 12, noul sistem de operare mobil al Google

Compania Google din Statele Unite a lansat Android 12 Developer Preview. Dupa cum numele indica, acest update este doar pentru dezvoltatori, nu si pentru utilizatorii obisnuiti. S-au dezvaluit anumite informatii despre acel sistem de operare.

Conform traditiei, compania din Statele Unite a lansat preview-ul pentru dezvoltatori pentru viitorul update Android 12. Acesta reprezinta urmatorul update major al sistemului de operare Android al Google, iar lansarea preview-ului pentru dezvoltatori ar trebui sa ne permita sa descoperim unele dintre potentialele caracteristici viitoare ale noului update de la compania din Statele Unite.

CITESTE SI:  LG ofera gratuit 4000 de smartphone-uri LG G4

Retineti ca, deoarece acesta este un preview pentru dezvoltatori, non-dezvoltatorii nu-l vor putea instala inca. Google mentioneaza ca intentioneaza sa deschida versiunea beta pentru Android 12 mai tarziu, dar in prezent nu exista date specifice.

Aceasta versiune beta este modalitatea prin care non-dezvoltatorii vor putea testa noul sistem de operare. Desigur, vor exista o multime de lucruri noi. Printre acestea se numara aspectul notificarilor care a fost reproiectat de Google pentru a spori cantitatea de informatii afisate.

CITESTE SI:  De ce Proiectul Loon de internet va fi inchis de Alphabet

De asemenea, sunt incluse tranzitii mai line, alerte aproape instantanee si nu numai. De asemenea, vor exista caracteristici precum feedbackul haptic care poate corespunde redarii audio, ceea ce ar putea fi util in jocuri.

De asemenea, Google subliniaza ca va implemente noi protectii privind confidentialitatea, iar anterior s-a vehiculat ca acestea ar putea fi similare cu functia de confidentialitate a Apple care impiedica tracking-ul.

CITESTE SI:  Ce serviciu mai nou ar putea lansa Amazon in India

Oricum ar fi, vor aparea mai multe detalii despre sistemul de operare Android 12 al Google in urmatoarele saptamani. Ce parere ai despre Android 12 pe baza celor prezentate? Esti nerabdator ca compania din SUA sa-l lanseze in masa?