fbpx

Departamentul de Justitie renunta la informatiile de la un site anti-Trump

Departamentul de Justitie renunta la informatiile de la un site anti-Trump

Dupa controversa asupra unui mandat de cautare extins care ar fi putut identifica vizitatorii pe un site anti-Trump, Departamentul de Justitie din Statele Unite spune ca retrage cererea de informatii de la serviciul de hosting DreamHost.

Saptamana trecuta, DreamHost a dezvaluit ca a fost implicat intr-o disputa de natura legala cu Departamentul de Justitie cu privire la accesul la inregistrarile de pe site-ul disruptj20.org care a organizat proteste legate de investirea lui Donald Trump in calitatea de presedinte.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming care ar putea oferi continut AR in curand

Mandatul emis de departament a fost atat de extins, a spus DreamHost, incat practic cerea informatii care ii putea identifica pe protestatarii legali – inclusiv informatiile a peste 1,3 milioane de adrese IP ale vizitatorilor site-ului anti-Trump.

Mandatul a condus imediat la condamnarea lui din partea unor experti in domeniul confidentialitatii. Intr-o depunere legala, Departamentul de Justitie spune ca mandatul a fost potrivit si mai spune de asemenea ca DreamHost a oferit informatii care anterior erau “necunoscute”.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri Android sunt acceptate ca troc pentru o reducere la un iPhone nou

In lumina acestui fapt, departamentul de justitie s-a oferit sa renunte la informatiile solicitate in mandat, in mod special sa nu solicite informatii precum inregistrarile HTTP legate de adresele IP ale site-ului anti-Trump.

Departamentul de justitie spune ca doreste sa caute numai date legate de activitatea infractionala pe site-ul anti-Trump si spune ca “guvernul este focusat pe folosirea Site-ului de catre oameni pentru a organiza, planui si pentru a efectua un act infractional – atata tot, o revolta”

CITESTE SI:  Apple a protejat suficiente paduri pentru a-si acoperi intreg necesarul de ambalaje

Departamentul de Justitie din Statele Unite mai spune ca protestatarii pasnici care sunt vizitatori ai site-ului anti-Trump nu sunt tintele acestui mandat. Depunerea cere instantei sa continue cererea noua mai putin impovoratoare care, pe langa sectiunile eliminate, inca necesita “toate datele si alte informatii referitoare la Cont, inclusiv fisiere, baze de date si inregistrari ale bazelor de date stocate de DreamHost in relatie cu acel Cont”.