fbpx

Deezer inlatura muzica discriminatorie si odioasa de pe platforma sa

Deezer inlatura muzica discriminatorie si odioasa de pe platforma sa

Google si Deezer nu vor sa fie recunoscute ca fiind caminul urii si al muzicii rasiste. Spotify a inceput in aceasta saptamana sa inlature muzica discriminatorie si plina de ura de pe platforma lor, asa ca multe companii s-au angajat sa-i calce pe urme.

Spotify a inceput sa inlature continutul rasist si discriminatoriu dupa ce Digital Music News a publicat numele a 37 de trupe care promovau suprematia alba. Deezer, rivalul serviciului Spotify, i-a spus publicatiei ca se afla intr-un proces de analiza a muzicii de pe platforma sa.

CITESTE SI:  LG va activa cipurile radio FM de pe mai multe smartphone-uri

Recent, s-a spus ca Spotify a inceput sa ia masuri active in inlaturarea muzicii discriminatorie si plina de ura de pe platforma sa dupa ce s-a descoperit si mediatizat ca existau destul de multe trupe care promovau ura si care ii foloseau serviciul.

Acum se pare ca Deezer urmeaza de asemenea acest trend prin inlaturarea muzicii odioase si discriminatorie de pe platforma sa. Intr-o comunicat trimis unei publicatii, compania a declarat, “Deezer nu iarta niciun fel de discriminare sau forma de ura impotriva persoanelor sau grupurilor din cauza rasei, religiei, genului sau sexualitatii. Suntem in proces de analizare activa si rapida a continutului de pe platforma noastra si am inceput si vom continua sa inlaturam orice material care este intr-un fel legat de orice miscare a suprematiei albe sau sistem de credinta”.

CITESTE SI:  Cate sute de milioane de utilizatori folosesc Apple Pay in lume

Pe langa inlaturarea muzicii rasiste si discriminatorie de pe platforma sa, Deezer a dezvaluit de asemenea ca echipa sa editoriala va crea si lansa un playlist pentru a sprijini victimele incidentului de la Charlottesville din weekendul trecut.

CITESTE SI:  Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, crede ca iPhone 8 isi merita pretul

Deezer si Spotify nu sunt singurele platforme care incearca sa blocheze grupurile de ura si de discriminare in a le folosi serviciile. Am spus de asemenea ca si companii precum Apple si PayPal au blocat suportul serviciilor lor de plati pentru site-urile de ura care vindeau accesorii rasiste. Deci, Deezer este doar una dintre companiile care inlatura continutul si muzica rasista de pe platforma.