fbpx

De la ce distanta poti lua foc din cauza noii arme laser a Chinei

De la ce distanta poti lua foc din cauza noii arme laser a Chinei

Te-ai putea arde daca te pui cu guvernul din China. Cercetatorii din tara informeaza ca au dezvoltat un prototip de pusca de atac laser cu dimensiuni similare ale unui AK-47, potrivit South China Morning Post. Noua arma de inalta tehnologie se numeste ZKZM-500. Se spune ca aceasta arma poate da foc unei persoane prin laser, daca poarta haine inflamabile.

Armele cu laser au fost de mult timp niste lucruri SF, dar evolutia recenta indica ca tehnologia este dezvoltata in mod activ pentru utilizare militara. Potrivit unei noi stiri, China a dezvoltat un “laser AK-47” care este capabil sa-ti dea foc de la un kilometru distanta.

CITESTE SI:  Primul producator auto ale carui masini vor putea fi deblocate cu iPhone-uri

Cercetatorii din China implicati in acest proiect spun ca noua arma laser portabila pe care China a dezvoltat-o, pusca de atac cu laser ZKZM-500, a fost clasificata ca fiind non-letala, dar este capabila sa produca un fascicul de energie puternic care nu poate fi vazut cu ochiul liber.

CITESTE SI:  Acordul de achizitionare a unei parti din HTC de catre Google a fost finalizat

Fasciculul poate trece prin ferestre si provoaca “carbonizarea instantanee” a pielii si a tesuturilor umane. Un om de stiinta pentru arme cu laser a spus ca pusca “poate trece prin haine intr-o fractiune de secunda… Daca hainele sunt inflamabile, intreaga persoana va lua foc”.

Un cercetator care a participat la dezvoltarea si testarea pe teren a unui prototip la Institutul de Optica si Mecanica de Precizie Xian de la Academia Chineza de Stiinte spune ca durerea provocata de aceasta arma va fi “dincolo de rezistenta”.

CITESTE SI:  Cum e sistemul similar Walkie-Talkie al Oppo pentru smartphone-uri

Aceasta este o arma de calibru de 15mm care cantareste 3 kilograme si poate fi montata pe avioane, ambarcatiuni si masini. Stirea mentioneaza ca aceasta pusca este acum pregatita pentru productia in masa in China, iar primele unitati vor fi probabil oferite echipelor antiteroriste din cadrul politiei din China.