fbpx

De la ce companie s-ar putea aproviziona Apple, in afara de Intel si Qualcomm, cu modemuri pentru iPhone-uri, potrivit unui analist

De la ce companie s-ar putea aproviziona Apple, in afara de Intel si Qualcomm, cu modemuri pentru iPhone-uri, potrivit unui analist

A aparut o veste nu foarte buna pentru Intel, deoarece noile informatii indica faptul ca aceasta companie ar putea pierde comenzile de modemuri pentru iPhone-urile companiei Apple din Cupertino, potrivit unei observatii din partea analistului Gus Richard.

In momentul de fata, gigantul se aprovizioneaza cu modemuri pentru iPhone de la Intel si Qualcomm. Cu toate acestea, avand in vedere ca Apple si Qualcomm se lupta in instante, s-a spus anterior ca Intel ar putea fi singurul furnizor de modemuri pentru iPhone-urile companiei din Cupertino.

CITESTE SI:  De ce viitoarele procesoare AMD vor fi produse de TSMC

Totusi, potrivit analistului Gus Richard de la Northland, s-ar putea sa nu fie cazul. Potrivit unei stiri de Bloomberg, s-a indicat ca in viitor Apple s-ar putea aproviziona cu modemuri pentru iPhone nu de la Qualcomm sau Intel, ci de la MediaTek.

Compania MediaTek isi produce propriile cipuri de ceva vreme si le-a oferit mai multor producatori de smartphone-uri, dar daca informatiile lui Gus Richard sunt corecte, aceasta ar putea fi o veste buna pentru MediaTek pentru ca fara indoiala ar putea avea de castigat de pe urma unei companii mari ca Apple.

CITESTE SI:  Xiaomi confirma ca vor lansa un telefon de 600 de dolari in curand

Cu toate acestea, avand in vedere ca Apple realizeaza milioane si milioane de iPhone-uri pe an, nu este clar daca MediaTek va putea sa tina pasul cu comenzile de modemuri.

Este posibil ca Apple s-ar putea aproviziona de la Intel si de la MediaTek in acelasi timp si ca compania Intel ar putea produce cea mai mare parte dintre modemurile de iPhone.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret are tableta Surface Go mai ieftina a Microsoft

In acelasi timp, trebuie subliniat ca s-a spus anterior ca Apple este interesata de dezvoltarea propriilor modemuri 5G pentru iPhone pentru a-si reduce complet dependenta de companii terte ca Intel si Qualcomm. Ramane de vazut daca acest lucru se va intampla in curand, asa ca, pana atunci, cel mai bine ar fi sa tratati aceste informatii cu o doza de precautie.