fbpx

De la ce companie ar fi incercat Huawei sa fure tehnologii si cum

De la ce companie ar fi incercat Huawei sa fure tehnologii si cum

Se spune ca Huawei din China a folosit tactici dubioase pentru a fura secrete pentru tehnologii de la o alta companie, prin inginerie inversa.

O multime de companii tind sa fure caracteristici unele de la altele. Cand o companie lanseaza o caracteristica cheie pentru un produs sau serviciu, la scurt timp apare alta companie care ofera ceva similar.

Din pacate pentru Huawei, se pare ca au aparut niste informatii care indica faptul ca gigantul chinez foloseste niste tactici destul de “dubioase” pentru a fura secretele de tehnologie ale rivalilor sai.

CITESTE SI:  Ce defect au unele masini electrice Hyundai Kona

Intr-o stire de The Information, s-au invocat diverse exemple cu privire la modurile in care Huawei a incercat sa determine unul dintre furnizorii Apple sa dezvaluie informatii despre produsele Apple.

Se pare ca Huawei a aranjat o intalnire cu un furnizor Apple pentru a discuta despre un contract de productie. Dar in schimb, la intalnire, Huawei a incercat sa convinga furnizorul sa ofere detalii despre tehnologia senzorului de ritm cardiac al Apple Watch.

CITESTE SI:  Cum declara China razboi gaming-ului, pentru minori

Se spune ca aceasta este o tactica pe care Huawei a folosit-o si impotriva altor companii de tehnologie, cum ar fi Cisco, Motorola si Akhan Semiconductor, pentru a le fura tehnologiile.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite chiar sustine ca Huawei are un program de recompense pentru angajatii care fura cu succes date, fiind acordate bonusuri in functie de cat de confidentiale sunt datele.

CITESTE SI:  De ce o boxa inteligenta Amazon Echo a zis: "Tot ce vad sunt oameni murind"

Nu este clar cat de adevarate sunt aceste afirmatii, asa ca trebuie sa le tratati cu o doza de precautie pentru moment. Cu toate acestea, aceasta nu este prima oara cand auzim stiri despre companii de tehnologie care fura de la alte companii. Anterior s-a spus ca tehnologia smartphone-ului pliabil al Samsung a fost practic furata si vanduta firmelor din China.