fbpx
De la ce alta companie angajeaza Facebook un dezvoltator de top de cipuri, se pare

De la ce alta companie angajeaza Facebook un dezvoltator de top de cipuri, se pare

Facebook a lucrat la propriile sale cipuri, iar daca este sa credem o noua stire, compania angajeaza un dezvoltator de top de cipuri de la o alta companie pentru a-si atinge obiectivul.

Reteaua sociala a declarat ca a lansat o dezvoltare interna de cipuri mai devreme in acest an, cand o noua echipa a fost creata pentru a lucra la procesoare care ar fi folosite pentru servere si dispozitive de consum.

Bloomberg informeaza ca Facebook l-a angajat pe fostul dezvoltator Google, Shahriar Rabii, pentru a ajuta la eforturile de dezvoltare a procesoarelor. Informatiile LinkedIn actualizate ale dezvoltatorului Rabii dezvaluie ca acesta va lucra la Facebook ca vicepresedinte si director pentru cipuri.

CITESTE SI:  Cati bani le ofera Lyft oamenilor care renunta la masini pentru o luna

Stirea de mai devreme in acest an a mentionat ca Facebook se afla in primele etape de dezvoltare a propriilor cipuri pentru servere si dispozitive de consum. Presupunerea este ca compania doreste ca echipa sa dezvolte solutii care sa poata fi utilizate pentru serverele sale de inteligenta artificiala.

CITESTE SI:  Cercetatorii din lume boicoteaza o universitate sud-coreeana dupa ce deschide un laborator de arme cu AI

Produsele pe care le creeaza pot fi utilizate in cele din urma pentru alte produse, cum ar fi boxele inteligente sau castile de realitate virtuale de la compania Oculus detinuta de reteaua sociala.

Un cip personalizat ar putea ajuta Facebook, avand in vedere ca acest lucru i-ar permite companiei sa-si reduca dependenta de furnizori precum Qualcomm. De exemplu, Oculus a lansat casca Oculus Go VR care ruleaza pe un procesor Qualcomm.

CITESTE SI:  Ce procesoare revolutionare dezvolta fosti angajati Apple

Cipul personalizat al Facebook ar putea ajuta in viitor la propulsarea castilor de realitate virtuala. Dispozitivele rivale ale companiei Facebook pentru Echo Show ar putea oferi de asemenea capabilitati AI imbunatatite datorita procesorului personalizat. Ceea ce nu se stie in acest moment este cand va dezvalui compania mai multe detalii despre planurile sale legate de procesoare.