fbpx

De ce Zoom dezactiveaza temporar integrarea platformei Giphy

De ce Zoom dezactiveaza temporar integrarea platformei Giphy

O anumita platforma (Zoom) a dezactivat temporar – in functia sa de chat – integrarea platformei Giphy care contine GIF-uri. Giphy este integrata in alte platforme pentru ca utilizatorii sa poata folosi si posta cu usurinta GIF-uri (imagini animate).

Compania Zoom din Statele Unite a dezactivat temporar integrarea platformei de GIF-uri in functia sa de chat, a declarat compania Zoom intr-o postare pe blog. “Dupa ce vor fi implementate masuri tehnice si de securitate suplimentare, vom reactiva functia”.

CITESTE SI:  Ce servicii s-ar putea sa grupeze Apple intr-un singur pachet

Compania nu a oferit alte informatii despre eliminarea integrarii serviciului Giphy de GIF-uri. Compania Zoom a mentionat schimbarea ca parte a celei mai recente liste de update-uri de securitate pentru platforma care include, de asemenea, limite la partajarea ecranului, modificari ale functiilor de dezactivare si activare a sunetului, dar si restrictii la conectarea la intalniri de pe o serie de dispozitive (pentru intalniri care necesita inregistrare).

CITESTE SI:  Cum va usura Twitter pentru utilizatori parcurgerea conversatiilor

Aceste masuri ale Zoom vin la cateva zile dupa ce Facebook a cumparat Giphy la un pret de 300 de milioane de dolari, avand planuri de a integra acest serviciu de GIF-uri in Instagram.

Nu e clar cum va afecta aceasta achizitie integrarea Giphy in alte platforme, cum ar fi Twitter, TikTok si iMessage (toate rivale ale Facebook), dar Facebook are un istoric bine documentat cu privire la problemele de confidentialitate si securitate.

CITESTE SI:  Care ar putea fi primul smartphone 5G din lume

In momentul cumpararii serviciului de catre Facebook, GIF-urile de la Giphy nu foloseau nicio urmarire incorporata, iar API-ul sau nu avea acces la datele utilizatorilor, potrivit companiei.

Zoom s-a confruntat cu nereguli de securitate, deoarece cererea pentru serviciile sale a crescut in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan, oamenii lucrand si studiind de la distanta.