fbpx

De ce Zoom a anulat webinarul acestei palestinience

De ce Zoom a anulat webinarul acestei palestinience

Compania Zoom a anuntat si confirmat ca a anulat un webinar – cu o palestinianca – care trebuia sa aiba loc miercuri pe platforma sa de conferinte video. Exista un motiv pentru care compania a decis sa anuleze webinarul acelei palestinience.

Zoom a anulat un webinar care trebuia sa aiba loc miercuri la Universitatea de Stat din San Francisco miercuri si care o includea pe Leila Khaled, membra a Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP) si care a participat la doua deturnari de avioane in 1969 si 1970.

CITESTE SI:  WhatsApp Business este oficial - un serviciu separat pentru companiile mici

YouTube si Facebook au intervenit pentru a intrerupe discutia. Webinarul a fost anulat dupa presiunea grupurilor de lobby israeliene si evreiesti. Acestia au mentionat ca guvernul SUA a desemnat PFLP drept organizatie terorista si a sustinut ca, prin faptul ca Zoom o gazduieste pe acea persoana in serviciul sau, Zoom se expune raspunderii penale, pentru ca sustine si ofera resurse unui grup terorist prin acel webinar al palestiniencei.

CITESTE SI:  Facebook dezvaluie noile camere la 360 de grade X24 si X6

Un profil al palestiniencei Khaled din The Guardian din 2001 a descris acea persoana drept tinta internationala, in urma implicarii sale in doua deturnari de avioane.

“Palestinianca Khaled provine dintr-un moment foarte diferit”, conform profilului, “o epoca in care deturnarile de avioane erau un instrument politic al momentului, cand angajamentul si riscul extrem erau admirate si adesea romantizate”.

Intr-o declaratie oferita pentru The Verge, Zoom a confirmat ca a anulat webinarul palestiniencei. Un purtator de cuvant al Zoom a declarat ca compania este “angajata sa sprijine schimbul deschis de idei si conversatii”, dar ca discutiile lui Khaled ar putea incalca conditiile sale.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul Rakuten vrea ca toti cei 17.000 de angajati sa invete programare

“Avand in vedere apartenenta sa la o organizatie terorista desemnata de SUA si incapacitatea Universitatii de Stat din San Francisco de a confirma contrariul, am stabilit ca webinarul acelei palestinience incalca Termenii si Conditiile Zoom.