fbpx

De ce YouTube a sters peste 1,6 milioane de canale de clipuri video

De ce YouTube a sters peste 1,6 milioane de canale de clipuri video

Lupta dintre YouTube si clipurile video necorespunzatoare continua. YouTube a sters 7,85 milioane de clipuri video si 1,67 de milioane de canale intre lunile iulie si septembrie, potrivit celui mai nou raport al companiei. Acesta este cel de-al patrulea astfel de raport pe care YouTube l-a publicat.

Avand in vedere ca aproape oricine poate crea un canal de YouTube cu cateva clickuri, nu este surprinzator ca multi au profitat de asta pentru a crea unele spam care sunt pline cu continut fals, spam sau inselator.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e primul obiectiv anamorfic pentru drone

Din fericire, compania pare sa controleze situatia, deoarece, conform celui mai nou raport de transparenta al companiei, aceasta a eliminat 1,6 milioane de canale in trimestrul 3 al anului 2018 si cam 7 milioane de clipuri video.

YouTube a spus in ce conditii un canal este sters: “Un canal de YouTube este sters daca acumuleaza 3 avertismente Community Guidelines in 90 de zile, daca are un singur caz de abuz sever, sau daca este dedicat in intregime incalcarii regulamentelor noastre (cum ar fi conturile spam). Cand un canal este sters, toate clipurile video sunt sterse. In trimestrul 3 din 2018, 50,2 milioane de clipuri video au fost eliminate din cauza suspendarii conturilor “.

CITESTE SI:  Cum ii anunta Google pe utilizatori cu privire la restaurantele susceptibile la intoxicatii alimentare

Defalcand datele, se pare ca o buna majoritate a acelor 1,6 milioane de conturi au fost sterse din cauza spam-ului, a continutului inselator si a escrocheriilor.

Aproximativ 12,6% dintre cele 1,6 milioane de canale au fost sterse din cauza nuditatii, iar unele au fost eliminate din cauza unui comportament de hartuire, din cauza extremismului si din cauza faptului ca se dadeau ca fiind alte conturi originale.

CITESTE SI:  Cum explica Avast scandalul vanzarii de date despre utilizatori

Compania YouTube a fost criticata in trecut pentru faptul ca ii lua prea mult timp pentru a elimina clipuri video, sau pentru ca permitea ca anumite clipuri video sa fie postate online.