fbpx

De ce YouTube a eliminat clipuri video cu lupte intre roboti

De ce YouTube a eliminat clipuri video cu lupte intre roboti

Cand doi roboti se lupta intr-un ring de beton, situatia pare distractiva. Dar compania YouTube de clipuri video a eliminat de pe platforma astfel de filmulete.

Platforma YouTube gazduieste milioane de clipuri video, ceea ce inseamna ca este aproape imposibil ca oamenii sa le modereze pe toate. Acesta e motivul pentru care compania foloseste algoritmi si instrumente care sunt proiectate sa identifice automat anumite tipuri de continut si sa le marcheze pentru eliminare.

CITESTE SI:  Tara care produce primul smartphone Made in Africa

Printre acestea se pot numara clipuri video care contin scene explicite, muzica protejata de drepturi de autor si asa mai departe. Cu toate acestea, nu este un sistem perfect si, mai recent, am aflat ca instrumentele YouTube au confundat luptele intre roboti cu cruzimea fata de animale.

O stire de Motherboard a dezvaluit ca mai multor canale gestionate de concurentii BattleBots li s-au eliminat clipurile video cu lupte intre roboti. Unor creatori le-au fost trimise mesaje prin e-mail in care s-a explicat de ce clipurile au fost eliminate.

CITESTE SI:  Ce pret are acest smartphone 5G ieftin de la Samsung

Acele mesaje sustineau ca, dupa o analiza, s-a ajuns la concluzia ca clipurile video au incalcat politicile YouTube cu privire la cruzimea fata de animale.

Asta chiar daca in realitate niciunul dintre acele filmulete cu lupte intre roboti nu se referea la asa ceva. YouTube a restaurat intre timp acele filmulete cu lupte intre roboti si, intr-o declaratie oferita pentru Motherboard, compania de filmulete YouTube a recunoscut ca a comis o eroare.

CITESTE SI:  Pentru ce ar putea amenda UE companiile de social media

“Avand in vedere volumul imens de clipuri video de pe YouTube, uneori comitem erori. Cand ni se spune ca un filmulet a fost eliminat din greseala, actionam rapid pentru a-l pune inapoi. De asemenea, oferim creatorilor posibilitatea de a contesta eliminarile, iar noi vom reanaliza continutul”.

Sursa imagine: Flickr.com