fbpx
De ce WhatsApp respinge solicitarea Indiei de a opri criptarea

De ce WhatsApp respinge solicitarea Indiei de a opri criptarea

Criptarea este grozava pentru toata lumea, pentru ca in principiu inseamna ca informatiile sunt protejate, dar, din nefericire, criptarea este o sabie cu doua taisuri – pentru ca uneori informatiile, cum ar fi dovezile, sunt de asemenea protejate, iar autoritatile nu le pot accesa.

Aceasta este o problema cu care se confrunta multe companii, iar WhatsApp nu este o exceptie. Recent, compania a respins solicitarea guvernului din India de a opri criptarea, iar intr-o declaratie oferita celor de la VentureBeat, WhatsApp a spus, “Ramanem profund angajati pentru confidentialitatea si securitatea oamenilor, motiv pentru care vom continua sa mentinem criptarea end-to-end pentru toti utilizatorii nostri”.

CITESTE SI:  O companie din Wisconsin le ofera angajatilor implanturi cu cipuri

Pentru cei care nu sunt pusi la curent, guvernul din India a solicitat companiei WhatsApp sa aduca o caracteristica de urmarire pe platforma. Asta pentru ca in India sunt raspandite informatii false prin WhatsApp, iar guvernul spera ca urmarirea ii va permite sa dea de urma surselor acelor informatii.

CITESTE SI:  Cand crede ARM ca cipurile sale le vor depasi pe cele Intel ca performanta

Ca sa fim cinstiti, WhatsApp a introdus caracteristici pentru a opri raspandirea de informatii false, dar probabil ca guvernul din India nu se multumeste numai cu atat.

Guvernul din India a indicat, de asemenea, ca ar putea exista consecinte de natura legala daca WhatsApp nu se conformeaza solicitarii sale de a opri criptarea. “Cand zvonurile si stirile false sunt propagate de oameni problematici, mediul folosit pentru o astfel de propagare nu se poate sustrage raspunderii si responsabilitatii. Daca companiile raman simpli spectatori, acestea pot fi tratate ca partase si, ulterior, se pot confrunta cu actiuni in justitie”.

CITESTE SI:  Ce lucruri uimitoare a dezvaluit Microsoft la Build 2020

WhatsApp nu este singura companie care sfideaza guvernul din India. Apple a respins, de asemenea, solicitarea guvernului din India de a permite aparitia unei aplicatii anti-spam in App Store, din cauza ingrijorarilor legate de confidentialitate. Din acest motiv, guvernul ar putea interzice iPhone-urile in aceasta tara.