fbpx
De ce vrea UE sa standardizeze incarcatoarele de telefoane mobile

De ce vrea UE sa standardizeze incarcatoarele de telefoane mobile

Autoritatile de reglementare din UE intentioneaza sa analizeze daca este nevoie de masuri pentru folosirea la scara larga a unui incarcator standardizat pentru telefoane mobile, dupa ce unii producatori de telefoane mobile nu au inregistrat mari progrese in acest sens.

In trecut, cam orice producator care producea telefoane mobile a creat incarcatoare proprietare. Acest lucru inseamna ca, daca aveai un telefon Nokia, puteai folosi doar un incarcator Nokia si asa mai departe.

Acest lucru a insemnat o mare bataie de cap si, mai important, a creat multe deseuri, deoarece un utilizator Nokia care trece la un telefon Samsung nu ar mai avea nevoie de vechiul incarcator, creand astfel deseuri electronice.

CITESTE SI:  100 de milioane de oameni poarta smartwatch-uri de la aceasta companie

In ziua de azi, situatia este mult mai buna, iar Apple este cam singura companie care inca insista sa foloseasca incarcatorul sau Lightning proprietar.

Cu toate acestea, UE exploreaza ideea standardizarii incarcatoarelor de telefoane mobile, iar daca va avea succes, Apple ar putea fi fortata de UE sa foloseasca ceva folosit mai frecvent, cum ar fi incarcatoarele USB-C.

CITESTE SI:  Noua consola de jocuri Nintendo NX va rula un sistem de operare care ne va surprinde

Pana in prezent, companiile au semnat voluntar un memorandum de intelegere, dar se pare ca nu este suficient. Potrivit Margrethe Vestager, comisar din cadrul UE, “Avand in vedere progresele nesatisfacatoare ale acestei abordari voluntare, Comisia va lansa in curand un studiu de evaluare a impactului pentru a evalua costurile si beneficiile acestor optiuni”.

De fapt, aceasta nu e prima data cand UE exploreaza ideea unui standard universal. Comisia a impus astfel de standarde de aproape un deceniu, desi, asa cum am spus, peisajul s-a imbunatatit foarte mult.

CITESTE SI:  De ce dezvoltatorii iOS formeaza independent o uniune pentru App Store

Acestea fiind spuse, au existat zvonuri care indica faptul ca Apple ar putea trece in cele din urma de la Lightning la USB-C pentru telefoanele sale din 2019, dar ramane de vazut daca acest lucru se va intampla sau nu.