fbpx

De ce viteza uriasa este capabil noul modem 5G al MediaTek pentru smartphone-uri accesibile

De ce viteza uriasa este capabil noul modem 5G al MediaTek pentru smartphone-uri accesibile

Dupa companii precum Qualcomm, Intel, Huawei si Samsung, MediaTek si-a anuntat in cele din urma propriul modem 5G. Potrivit unei publicatii din Taiwan, MediaTek va livra noul modem in 2019. Noul dispozitiv nu numai ca suporta 5G NR, dar si indeplineste cea mai recenta specificatie standard 3GPP Release 15.

Nu veti gasi procesoare MediaTek in smartphone-uri de varf de la Samsung si LG, dar veti descoperi ca multe smartphone-uri accesibile ca pret ruleaza pe procesoare si modemuri de la aceasta companie.

CITESTE SI:  Samsung anunta un smartphone cu Snapdragon 808 tip clapeta

Compania a prezentat acum ceva vreme modemul Helio M70 la Computex 2018. Este primul modem 5G de la MediaTek care va oferi smartphone-urilor accesibile ca pret conectivitate de a 5-a generatie.

Presedintele MediaTek, Joe Chen, a confirmat la Computex 2018 ca primul dispozitiv 5G al companiei, Helio M70, va fi disponibil in 2019. Dezvoltat in colaborare cu companii ca Nokia, Huawei si NTT Docomo, dispozitivul promite viteze de pana la 5Gbps.

CITESTE SI:  De ce Samsung Galaxy S10e nu are senzor de ritm cardiac

Din pacate, compania nu a impartasit specificatiile tehnice ale noului sau dispozitiv de mare viteza la eveniment, asa ca se pare ca pentru moment tine secrete aceste informatii. Acestea ar trebui sa fie dezvaluite in cursul acestui an, cand vor aparea mai multe informatii despre smartphone-urile care vor utiliza acest modem de mare viteza.

Se asteapta ca multi operatori de telefonie mobila din lume vor trece la retelele 5G comerciale in acest an. De asemenea, se asteapta ca majoritatea smartphone-urilor de varf vor integra dispozitive 5G in acest an, asa ca noul cip al MediaTek se va asigura ca si smartphone-urile de nivel mijlociu vor putea avea conectivitate de a 5-a generatie, in 2019.

CITESTE SI:  De ce Apple inlatura casti si boxe terte din magazinele sale

MediaTek intentioneaza, de asemenea, sa lanseze un cip cu modem 5G integrat, dar nu a spus daca acesta va fi Helio M70 si cand ar putea pune in aplicare acest plan.