fbpx

De ce viitoarele procesoare AMD vor fi produse de TSMC

De ce viitoarele procesoare AMD vor fi produse de TSMC

AMD a afirmat ca va produce toate procesoarele sale pe 7nm impreuna cu TSMC, in loc de partenerul vechi de productie GlobalFoundries care isi schimba prioritatile.

Produsele pe 7nm ale companiei AMD includ nucleul Zen 2 de procesor si arhitectura NAVI de placa video. Aceste produse sunt critice pentru strategia companiei de a concura mai bine cu companii precum Intel si NVIDIA.

GlobalFoundries a fost mult timp partenerul de productie al AMD pentru procesoarele si placile sale video, dar compania a ales acum un alt producator si exista un motiv bun pentru acest lucru.

CITESTE SI:  Ce record a doborat masina Tesla Model S, conform lui Elon Musk

AMD a confirmat ca noile sale procesoare si placi video bazate pe tehnologia de 7nm vor fi produse de TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.).

Asta nu inseamna ca AMD si GlobalFoundries s-au despartit de tot, din cauza faptului ca compania si-a schimbat producatorul prin contract.

GlobalFoundries a lucrat la tehnologia de 7nm de ceva vreme si se astepta ca va trimite primele mostre de procesoare pe 7nm clientilor in trimestrul 4 al acestui an.

CITESTE SI:  Ce companie va crea prima insula inteligenta a Frantei

Cu toate acestea, compania a anuntat ca inceteaza toate activitatile de dezvoltare a tehnologiei de 7nm pentru a se concentra in schimb pe procese specializate.

Decizia a fost luata din cauza ingrijorarilor de natura financiara si de business. AMD a lucrat deja la produse bazate pe 7nm cu TSMC. Printre aceste produse se numara prima sa placa video pe 7nm care urmeaza sa fie lansata mai tarziu in acest an, pe langa primul procesor de server pe 7nm care va fi lansat in 2019.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung Galaxy S8 din 2017 VS Apple iPhone 6s din 2015 - Care este mai rapid?

Foaia de parcurs include de asemenea nucleul Zen 2 al AMD si arhitectura sa NAVI pentru placi video. Compania va continua sa lucreze cu GlobalFoundries la produse care sunt bazate pe tehnologiile de 14nm si 12nm.