fbpx

De ce Verizon nu va mai activa telefoane dotate cu cel mult 3G

De ce Verizon nu va mai activa telefoane dotate cu cel mult 3G

Daca aveti un iPhone 4S din 2011 cu 3G prin preajma si doriti sa-l treceti pe Verizon, ghinion. Operatorul american de telefonie mobila Verizon nu va mai activa telefoane care suporta cel mult tehnologia de comunicatii celulare 3G.

Avand in vedere ca se asteapta ca 5G va deveni noul standard al internetului pentru telefoane mobile, acest lucru inseamna ca in cele din urma vechile standarde de retea vor fi eliminate treptat, cum ar fi situatia in care se afla 2G acum – nefiind la fel de raspandit in comparatie cu 3G si 4G.

CITESTE SI:  De ce iPhone-urile 5G nu vor avea cele mai bune viteze de upload

Ne asteptam ca in curand si 3G va fi uitat. Cu toate acestea, intrebarea este: este prea devreme pentru a renunta la tehnologia 3G pentru telefoane? Se pare ca operatorul Verizon din Statele Unite nu crede astfel, pentru ca intr-o stire de CNET aflam ca operatorul Verizon trece la un serviciu cel putin 4G LTE si peste, iar acest lucru inseamna ca Verizon nu va mai activa telefoane mai vechi dotate numai cu 3G.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 6s vs Nikon D750 intr-un test video 4K

In schimb, numai telefoanele care suporta 4G vor fi activate de Verizon. Acest lucru pare oarecum controversat, dar ar trebui subliniat ca, cel putin in Statele Unite, nu exista prea multe telefoane numai cu 3G.

Dupa cum indica CNET, iPhone 5 a fost primul iPhone cu 4G si a fost lansat in 2012. Abia dupa cativa ani au venit si alti producatori cu telefoane 4G, ceea ce inseamna ca numarul de clienti care ar putea fi afectati de aceasta schimbare va fi minim.

CITESTE SI:  Ce schimbare urmeaza la Netflix in legatura cu care utilizatorii sunt in prezent instiintati

Intr-o declaratie oferita celor de la CNET, un purtator de cuvant al Verizon a declarat: “De cativa ani am spus public ca reteaua noastra 3G CDMA va ramane disponibila pana la sfarsitul anului 2019. Practic, tot traficul din reteaua noastra este pentru reteaua noastra 4G LTE. Pentru a facilita o tranzitie fara probleme catre produsele si serviciile 4G LTE, nu mai permitem telefoanelor care nu sunt 4G LTE sa fie activate in reteaua noastra”.