fbpx
De ce vanzarile de smartphone-uri Google Pixel sunt in declin

De ce vanzarile de smartphone-uri Google Pixel sunt in declin

La inceputul programului Nexus al Google, ideea din spatele acestuia era sa se creeze un smartphone Android relativ accesibil ca pret care sa le ofere utilizatorilor o experienta Android pura (fara multe aplicatii inutile).

Asta spre deosebire de smartphone-urile de varf mai scumpe de la companii precum Samsung, LG, HTC si asa mai departe. Aceste companii foloseau versiuni extrem de modificate ale Android si nu neaparat pentru mai bine.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor am vazut cum au inceput sa creasca preturile telefoanelor Google. Smartphone-urile Pixel 3 si Pixel 3 XL de anul trecut au fost cele mai scumpe din gama.

CITESTE SI:  Gigabyte dezvaluie patru smartphone-uri Android de buget

Probabil cresterea preturilor nu a fost o idee prea buna la urma urmei. Asta pentru ca directoarea financiara a Google, Ruth Porat, a recunoscut ca, in ciuda lansarii gamei Pixel 3 in 2018, compania a vandut mai putine smartphone-uri Pixel decat in anul predecent.

Potrivit Ruth Porat, asta s-a datorat se pare presiunii din industrie asupra smartphone-urilor de varf, dar nu a spus exact la ce se refera.

CITESTE SI:  Aplicatia de harti care arata unde sa te testezi pentru coronavirusul Wuhan

Unii au luat acest raspuns ca pe o forma de recunoastere a faptului ca decizia Google de a percepe pentru Pixel 3 XL un pret la cel mai apropiat nivel fata de 1000 de dolari de pana acum nu a fost o idee buna.

Acestea fiind spuse, Google nu este singura companie care crede acest lucru, deoarece si Apple a descoperit, de asemenea, ca smartphone-ul iPhone XR mai ieftin s-a vandut mai bine decat telefoanele iPhone Xs si Xs Max mai scumpe, in ciuda faptului ca iPhone XR a compromis anumite caracteristici.

CITESTE SI:  De ce SUA sunt ingrijorate cu privire la moneda virtuala Libra a Facebook

Ar putea fi acesta un semn ca Google Pixel 4 va avea un pret mai rezonabil pentru vanzari mai bune? Cel mai probabil va trebui sa asteptam si sa vedem. Intre timp, se asteapta ca Google va lansa saptamana viitoare smartphone-urile sale de buget Pixel 3a.