fbpx

De ce vanzarile de iPhone-uri ar putea scadea in 2019

De ce vanzarile de iPhone-uri ar putea scadea in 2019

La un moment dat, brandul Apple si imaginea sa pozitiva pareau de neoprit in segmentul smartphone-urilor. Dar, in ultimele luni, mai multe stiri indica catre vanzari destul de reduse pentru iPhone-urile companiei din Cupertino.

Din ceea ce am auzit, se pare ca noile iPhone-uri ale companiei Apple nu se vand la fel de bine pe cat i-ar fi placut companiei. De asemenea, pe baza sondajelor, nu mai sunt interesati la fel de multi oameni de cumpararea unui nou iPhone de la Apple.

CITESTE SI:  China poate identifica oameni dupa mers. Ce beneficii are acest sistem

De aceea, nu este o surpriza sa aflam ca telefoanele din 2019 ale Apple s-ar putea sa nu se mai vanda la fel de bine. Acest lucru se bazeaza pe previziunile analistei Anne Lee de la Nomura.

Aceasta spune ca Apple va inregistra o scadere a vanzarilor de iPhone-uri in 2019, analista asteptandu-se ca vanzarile vor scadea la 209 de milioane de smartphone-uri, spre deosebire de cele 213 milioane de smartphone-uri vandute in 2018.

CITESTE SI:  De ce Facebook ii va plati pe utilizatorii care ii folosesc o aplicatie

Analista se asteapta ca scaderea va continua in 2020 si ca numarul de smartphone-uri vandute va ajunge la 200 de milioane. Desigur, nu exista nicio garantie ca aceste numere sunt precise si ca se vor adeveri.

Dar vazand trendul din ultimii ani, presupunem ca nu este atat de greu sa ne imaginam ca numerele se vor dovedi adevarate. Analista Anne Lee sustine ca unul dintre motivele pentru scaderea din urmatorii ani este faptul ca Apple va ramane la actualul design al iPhone-ului care este considerat de unii plictisitor.

CITESTE SI:  Ce autonomie are aceasta masina electrica Cadillac

Avand in vedere cresterea numarului de producatori de smartphone-uri chinezi care ofera smartphone-uri puternice la preturi considerabil mai mici si cresterea preturilor iPhone-urilor Apple care au trecut de 1000 de dolari, nu este surprinzator ca din ce in ce mai putini consumatori sunt interesati in ziua de azi sa cumpere iPhone-uri.

Facebook