fbpx

De ce Valve renunta la suportul SteamVR pentru macOS

De ce Valve renunta la suportul SteamVR pentru macOS

Compania Valve a incheiat suportul SteamVR pentru sistemul de operare macOS folosit de PC-urile companiei Apple din Statele Unite. Se speculeaza motive pentru asta.

Valve a anuntat ca va incheia suportul SteamVR pentru macOS. Lucru observat de publicatia AppleInsider, compania Valve a anuntat pe site-ul sau ca: “SteamVR a incheiat suportul pentru macOS, astfel incat echipa noastra sa se poata concentra pe Windows si pe Linux”.

Totusi, buildurile vor ramane disponibile, asa ca mesterii pot inca coda experiente VR care ruleaza pe PC-urile gigantului din Statele Unite. SteamVR a aparut prima data pe sistemul de operare al Apple odata cu lansarea din 2017 a lui macOS High Sierra.

CITESTE SI:  Cum iti permite Google sa inveti cum se pronunta cuvinte

Sistemul de operare al gigantului din Statele Unite a permis utilizarea unei placi grafice externe prin Thunderbolt 3, iar aceasta putea oferi performanta necesara pentru a rula aplicatii VR de varf.

Valve nu a oferit motive exacte pentru anularea suportului SteamVR pentru macOS, dar gamingul nu prea a mers pe PC-urile macOS de zeci de ani, asa ca lipsa de interes din partea dezvoltatorilor si a utilizatorilor poate fi de vina pentru anularea suportului.

CITESTE SI:  Cum poti asculta muzica de la Apple in browserul web

Unii au observat ca sfarsitul SteamVR pe PC-urile Apple e aproape. Casca VR a Valve, Index, nu accepta acest sistem de operare, iar Apple chiar a inlaturat imagini cu gadgeturi de realitate virtuala de pe platforma sa, acestea fiind doar cateva exemple. Intre timp, se zvoneste ca Apple dezvolta proprii sai ochelari VR si AR.

CITESTE SI:  Ce pret are Huawei Mate 20 X cu display de 7,2 inci

Viitorul VR pe macOS e neclar. Compania Apple din Statele Unite ar putea schimba lucrurile cu propria sa casca VR, dar nu exista nicio garantie ca proiectele AR/VR ale companiei americane Apple se vor indeplini. Ce parere ai despre aceasta decizie legata de SteamVR a companiei de gaming Valve? Ti se pare o decizie indreptatita din partea Valve?