De ce va investi MIT intr-un colegiu AI

De ce va investi MIT intr-un colegiu AI

AI (inteligenta artificiala) va juca un rol important in viitor. Pentru a-i incuraja pe elevi sa se adapteze la noua tehnologie si sa studieze implicatiile sale, atat etice cat si morale, MIT a anuntat un proiect foarte ambitios.

Inca de la inceputul senzatiei AI din 2010, a existat o lipsa acuta de dezvoltatori si cercetatori axati pe AI. Pentru a rezolva aceasta problema, MIT are de gand sa educe mai multi oameni in acest domeniu.

In acest scop va investi o suma mare de bani pentru a infiinta un nou colegiu pentru a pregati urmatoarea generatie de dezvoltatori AI. Astfel, nu va mai exista o lipsa de talente in domeniul inteligentei artificiale.

CITESTE SI:  De ce viitorul tau smartphone ar putea avea camera de 48MP

MIT infiinteaza un colegiu AI cu o investitie de 1 miliard de dolari. MIT a confirmat acum ceva timp ca doua treimi din fondul necesar pentru acest colegiu au fost deja stranse. O investitie de 350 de milioane de dolari a venit de la Stephen A. Schwarzman care este CEO al unei companii pe nume Blackstone Group.

Colegiul va fi denumit MIT Stephen A. Schwarzman College of Computing. O investitie suplimentara de 300 de milioane de dolari a fost stransa printr-o strangere de fonduri.

Suma investita va asigura 50 de noi posturi pe langa noile burse pentru elevii absolventi. Posturile se vor axa pe avansarea stiintei informatice.

CITESTE SI:  Un analist prezice cand se vor lansa noile console Xbox si PlayStation

Colegiul MIT pentru AI a fost denumit ca un colegiu si nu ca o scoala, pentru a semnala ca este o entitate la nivel de institut, avand ca misiune principala educatia si cercetarea.

Colegiul AI al MIT va primi propriul spatiu dar va dura ceva timp. Pana atunci, va fi gazduit in alte cladiri din campus atunci cand primul semestru va incepe in toamna anului 2019. Spatiul sau propriu va fi definitivat pana in 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *