fbpx
De ce utilizatorii Android din Europa vor fi intrebati ce browser vor sa foloseasca

De ce utilizatorii Android din Europa vor fi intrebati ce browser vor sa foloseasca

Dupa ce Europa i-a acordat companiei Google o amenda de 5 miliarde de dolari pentru incalcarea regulilor antitrust, gigantul tehnologic a incercat sa-si mentina practicile in sfera legalitatii. Pentru a se asigura ca utilizatorii Android din Europa stiu ca pot instala si folosi alte browsere si motoare de cautare, in afara de Chrome si Google, acestora li se va cere sa aleaga.

Unii dintre voi poate va amintiti ca, acum multi ani in urma, Microsoft s-a confruntat cu unele dificultati antitrust, compania fiind acuzata ca forteaza utilizatorii Windows sa foloseasca browserul Internet Explorer.

CITESTE SI:  De ce aplicatia VPN Onavo a Facebook a fost inlaturata de pe App Store-ul Apple

In mod clar s-a stabilit atunci un precedent. Acum, in Europa, Google are aceleasi dificultati, dupa ce in 2018 compania a primit o amenda de 5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeana.

Compania a efectuat intre timp modificari, iar intr-un anunt de pe blogul sau compania a dezvaluit ca utilizatorii Android din Europa vor putea alege ce browser vor sa foloseasca.

CITESTE SI:  Ce pedeapsa a primit un roman care a atacat prin DDoS jocul World of Warcraft

De asemenea, li va cere utilizatorilor din Europa sa aleaga ce motor de cautare vor sa foloseasca. Android le-a permis intotdeauna utilizatorilor sa aleaga propriile lor aplicatii preferate pentru lansarea anumitor actiuni, dar presupunem ca lucrurile nu au fost foarte clare.

Aceste modificari vor permite utilizatorilor din Europa sa stie ca pot alege ce browser Android sa foloseasca, cum ar fi Chrome, Firefox, Opera sau Edge.

CITESTE SI:  Zvonuri si informatii despre viitorul Microsoft Lumia 1330

Potrivit companiei Google, “Dupa decizia Comisiei din iulie 2018, am schimbat modelul de licentiere pentru aplicatiile Google pe care le-am construit pentru smartphone-urile Android, creand noi licente separate pentru Google Play, pentru browserul Chrome si pentru G Search. In acest fel, am mentinut libertatea producatorilor de smartphone-uri Android de a instala orice aplicatie alternativa”.