fbpx

De ce urmatoarele iPhone-uri ale Apple ar putea fi si mai scumpe

De ce urmatoarele iPhone-uri ale Apple ar putea fi si mai scumpe

Chiar si celui mai aprig sustinator al Apple i-ar fi greu sa vina cu argumente pentru preturile mari ale noilor iPhone-uri scumpe care incep de la 1000 de dolari in sus.

A devenit mult mai greu sa justifici cumpararea unui nou iPhone in fiecare an. Daca sperai ca preturile vor scadea, ai putea fi dezamagit. Conform analistilor de la JP Morgan, este posibil ca compania Apple va creste preturile viitoarelor iPhone-uri cu pana la 14%.

CITESTE SI:  Despre iesirea Marii Britanii din UE

Motivul este compensarea taxelor pe care presedintele american Donald Trump le-ar putea impune asupra bunurilor din China. Avand in vedere ca iPhone-urile sunt produse in principal in afara Statelor Unite, aceste taxe ar putea afecta foarte mult compania Apple din Cupertino.

Intr-un mesaj trimis clientilor sai, JP Morgan a spus: “Estimam ca o crestere a pretului de aproximativ 14% este necesara pentru a compensa impactul taxei de 25%, mentinand constanta marja de dolari pentru toti jucatorii din lantul de aprovizionare”.

CITESTE SI:  Cum e oglinda interactiva cu pret de 1500 de dolari

Interesant este ca se pare ca JP Morgan crede ca, in loc sa lase consumatorii sa plateasca taxele, Apple ar putea plati acele taxe pentru a atenua pretul, dar asta e doar o speculatie.

Probabil ca motivul este ca compania Apple ar prefera mai degraba sa aiba un profit mai mic decat sa piarda clienti care s-ar putea sa nu aprecieze pretul cu 140 de dolari mai mare al urmatorului smartphone.

In plus, compania Apple este probabil constienta de faptul ca iPhone-urile mai scumpe nu se vand asa cum ar trebui. Stirile recente au dezvaluit ca smartphone-ul iPhone XR mai ieftin se vinde mult mai bine decat smartphone-urile mai scumpe.

CITESTE SI:  HTC One M9 Plus va fi probabil lansat la MWC 2015

Asta inseamna ca cresterea preturilor viitoarelor iPhone-uri nu va aduce companiei Apple din Cupertino niciun serviciu pe termen lung. Oricum ar fi, va trebui sa asteptam si sa vedem ce se va intampla.