fbpx

De ce unui student Harvard i s-a anulat viza pentru SUA

De ce unui student Harvard i s-a anulat viza pentru SUA

Un student strain de la Harvard a aflat ca viza sa a fost anulata, cand a ajuns pe teritoriul SUA. Oficialii din SUA l-au deportat pe studentul Ismail Ajjawai de la Harvard nu din cauza postarilor sale de pe social media, ci dintr-un alt motiv.

Acel student de la Harvard spune ca a evitat sa vorbeasca despre politica in postarile sale, dar ca unii dintre cei din lista sa social media si-au exprimat pareri care se opun SUA.

In caz ca nu stiati, cine intentioneaza sa solicite o viza pentru a intra in SUA, fie ca este pentru a lucra, pentru a studia sau pentru vacanta, va trebui sa-si dezvaluie conturile de social media pentru ca acestea sa fie examinate.

CITESTE SI:  De ce Facebook a respins un anunt cu ceapa

Ei bine, daca ar fi sa postezi pe social media o multime de lucruri care ar putea fi considerate problematice, are logica faptul ca viza ta ar putea fi anulata.

Dar cum sta treaba cu postarile postate de alte persoane? Se pare ca lucrurile postate de altii din lista contului tau de social media ar putea avea un impact asupra vizei tale pentru SUA.

CITESTE SI:  TikTok solicita acestor companii sa i se alature impotriva interdictiei asupra sa

Asta a aflat studentul Ismail Ajjawai de la Harvard cand a ajuns in SUA. Acesta a aflat ca viza sa a fost anulata, iar acesta a fost luat la intrebari in aeroport.

Se pare ca lucrurile postate de cei din lista lui social media erau puncte de vedere care se opuneau SUA, asa ca viza lui a fost anulata. Asta in ciuda faptului ca studentul Harvard nu a fost etichetat in acele postari de pe social media si nici nu a interactionat cu acestea.

CITESTE SI:  Acest incarcator cu fir Apple nu va functiona cu MagSafe Duo

Intre timp, studentul de la Harvard si-a angajat un avocat in speranta ca va fi anulata decizia de anulare a vizei sale pentru SUA. Acestea fiind spuse, s-a indicat ca acest caz al acestui student Harvard nu este unul singular, cum ar putea crede unii. Anterior, s-a spus ca viza unui alt student a fost respinsa din cauza unei imagini pe care altcineva a postat-o intr-un grup de chat WhatsApp.