fbpx

De ce unii-s ingrijorati de vanzarea registrului .org pentru internet

De ce unii-s ingrijorati de vanzarea registrului .org pentru internet

Se spune ca registrul care emite domeniile de internet .org pentru organizatiile nonprofit va fi vandut, iar unii politicieni din Statele Unite sunt ingrijorati din cauza acestui lucru.

Proprietarul registrului domeniilor de internet .org e pe cale sa se schimbe, iar politicienii americani nu sunt foarte incantati. Senatorii Richard Blumenthal, Elizabeth Warren si Ron Wyden s-au alaturat republicanei Anna Eshoo pentru a trimite o scrisoare prin care solicita raspunsuri cu privire la vanzarea domeniilor de internet .org si a Registrului de Interes Public (care gestioneaza domeniile .org) catre o firma cu capital privat, Ethos Capital.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Qualcomm incearca sa interzica vanzarea iPhone-urilor in Statele Unite

Congresmanii vor ca toti cei implicati sa spuna cat de transparenti vor fi, dar si sa ofere asigurari ca vor mentine domeniile de internet .org accesibile, neutre si sigure pentru organizatiile nonprofit.

Grupul condus de Senat dorea in special ca orice majorare a preturilor pentru .org sa fie rezonabila si ca politicile vor respecta comunitatea nonprofit de pe internet.

CITESTE SI:  Care-i primul smartphone care va primi asistentul virtual Google Assistant mult imbunatatit

De asemenea, politicienii din Statele Unite au dorit sa stie cum va pastra grupul neutralitatea continutului de pe internet si cum va rezista presiuniii de a cenzura continutul.

Desi Registrul Interesului Public a declarat ca instituie un consiliu de administratie menit sa pastreze valorile fundamentale de baza, congresmanii din Statele Unite nu cred ca s-au spus suficiente despre ce inseamna asta.

CITESTE SI:  Google testeaza aplicatia Search Lite in zonele cu internet lent

Destinatarii scrisorii au timp pana pe 6 ianuarie 2020 pentru a raspunde la intrebari. Nu e sigur ca vor aparea raspunsuri satisfacatoare sau daca se vor lua masuri in cazul in care organizatiile nu pot indeplini asteptarile.

Chiar si asa, pare ca se doreste o tranzitie perfecta pentru .org, domeniu care e ideal pentru oamenii care nu pot justifica preturile ridicate sau restrictiile unor domenii de internet precum .com.

Facebook