fbpx

De ce unii din SUA sunt in favoarea becurilor incandescente

De ce unii din SUA sunt in favoarea becurilor incandescente

Acum ceva vreme, Departamentul pentru Energie din SUA a anuntat ca nu va permite ca standardele modificate pentru becurile incandescente sa intre in vigoare.

In urma adoptarii legii privind independenta si securitatea energetica din 2007, s-a vorbit despre o interzicere a becurilor incandescente, dar nu chiar asta au cerut regulile.

Desi a existat o presiune de reglementare in favoarea iluminarii LED mai eficiente, mai ieftina de utilizat in timp si mai buna pentru a reduce emisiile care duc la schimbari climatice, definitiile mai stricte definitivate de administratia Obama ar fi blocat vanzarea becurilor sub un anumit nivel de eficienta incepand cu 1 ianuarie 2020.

CITESTE SI:  De ce SUA sfatuiesc Canada sa evite Huawei si tehnologia sa 5G

In combinatie cu o alta schimbare anuntata in septembrie, Departamentul pentru Energie din SUA blocheaza acum regulile stricte si pastreaza iluminatul de moda veche si mai putin eficient.

Administratia actuala a lui Donald Trump din SUA a sustinut ca favorizeaza ideea ca consumatorii din SUA trebuie sa aiba optiuni dintre care pot alege – chiar si optiuni de becuri incandescente care sunt mai ieftine – si spune ca luminile LED mai eficiente si scumpe domina in prezent piata si ca acest lucru arata ca nu sunt necesare noi reguli in detrimentul becurilor incandescente.

CITESTE SI:  Donald Trump si Vladimir Putin au discutat despre o unitate de securitate cibernetica

Conservatoristii si multi altii sustin ca acest lucru nu este adevarat deloc si adauga ca becurile incandescente au fost deja eliminate prin lege in multe alte locuri.

CITESTE SI:  Veste formidabila pentru utilizatorii Microsoft Office

Conform conservatoristilor, miscarea e sustinuta de producatorii de produse de iluminat care vor sa renunte la produsele lor ineficiente – care nu au mai fost produse in SUA de ani de zile – pentru consumatorii din SUA.

Drept raspuns, Consiliul Apararii Resurselor Naturale mentioneaza ca mai multe state din SUA, inclusiv California, Colorado, Nevada, Washington si Vermont, si-au stabilit propriile standarde mai ridicate pentru produsele de iluminat si resping becurile incandescente.

Facebook