fbpx

De ce unii dau in judecata Qualcomm care a dat in judecata Apple

De ce unii dau in judecata Qualcomm care a dat in judecata Apple

Qualcomm Inc. nu ar trebui sa foloseasca o agentie de comert a Statelor Unite pentru a spulbera compania Intel ca producator rival de cipuri pentru iPhone-urile companiei Apple.

Asta este ceea ce au declarat un grup de clienti de-ai Apple in instanta acum scurt timp. Clientii au acuzat compania Qualcomm si au dat-o in judecata pentru incalcarea legii antitrust si doresc ca judecatoarea sa impiedice compania sa impuna o interdictie de import asupra iPhone-urilor.

CITESTE SI:  Intel va permite antivirusurilor sa foloseasca placile grafice pentru scanarea malware

Qualcomm si Apple sunt in prezent implicate intr-un proces. Cu toate acestea, se pare ca clientii Apple incearca sa se grupeze impotriva companiei producatoare de cipuri, deoarece un grup a intentat un proces multiplu impotriva companiei Qualcomm, acuzand compania pentru incalcarea legii antitrust si incearca sa convinga judecatoarea sa impiedice orice interdictie de importare a iPhone-ului impusa de compania producatoare de cipuri.

Potrivit procesului, clientii sustin ca o interdictie de importare ar spulbera concurenta companiei Intel fata de monopolul ilegal al Qualcomm si ar afecta si concurenta pe o piata care deja are de suferit din cauza comportamentului anticoncurential al companiei producatoare de cipuri.

CITESTE SI:  De ce extensiile browserului Mozilla Firefox s-au stricat

Reclamatiile sunt destul de frecvente in astfel de cazuri, asa cum am vazut in trecut cand Apple si Samsung se luptau una impotriva celeilalte. In prezent, Apple se aprovizioneaza de la Intel si Qualcomm pentru anumite componente de iPhone, iar unii au spus ca Apple spera sa treaca mai mult catre componentele Intel pentru a reduce dependenta de compania cu care se afla in razboi.

CITESTE SI:  Cand declanseaza Apple Watch alerte false de cadere

Acestea fiind spuse, ramane de vazut daca judecatoarea va tine cont de cererea acestor clienti. Cu toate acestea, compania Qualcomm sustine ca nu are un monopol si ca are dreptul la despagubiri pentru resursele pe care le-au investit in tehnologia lor.

Facebook