fbpx

De ce unii critica faptul ca Uganda foloseste camere de supraveghere de la Huawei

De ce unii critica faptul ca Uganda foloseste camere de supraveghere de la Huawei

Politia din Uganda spune ca noul sistem de camere de supraveghere cu circuit inchis, furnizat de gigantul chinez Huawei, va reduce infractionalitatea in Uganda.

Liderii opozitiei din Uganda spun ca agentiile de aplicare a legii din aceasta tara sunt prea corupte si supraincarcate pentru a folosi materialele video (de la sistemul Huawei de camere de supraveghere care a costat 126 de milioane de dolari) pentru identificarea infractorilor.

Acestia sunt ingrijorati ca politia din Uganda ar putea folosi camerele de supraveghere de la Huawei – care vin cu recunoastere faciala – pentru a viza manifestantii incomozi pe masura ce se apropie alegerile din 2021.

CITESTE SI:  VIDEO: MIT dezlantuie un motor de racheta din plastic printat 3D

“Proiectul de camere de supraveghere e doar un instrument pentru a ne urmari, a ne vana si a ne persecuta”, a declarat Ingrid Turinawe, liderul celui mai mare partid de opozitie.

Tehnologia de recunoastere faciala a camerelor de supraveghere a devenit din ce in ce mai folosita in intreaga lume, acest lucru starnind ingrijorari cu privire la potentialele abuzuri.

CITESTE SI:  Cum va ajuta Apple Pay la prezervarea parcurilor nationale

Oficialii din San Francisco au votat in luna mai pentru a interzice utilizarea recunoasterii faciale in oras. Tehnicienii Huawei au asistat deja oficialii de informatii din Uganda si cel putin o alta tara africana pentru a-si spiona oponentii politici, conform unei anchete publicate miercuri de Wall Street Journal.

In Uganda, Huawei a contribuit la spargerea comunicatiilor criptate ale muzicianului (care a devenit politician ulterior) Bobi Wine. Politia a aparut la un concert de-al lui la care se aflau niste oratori ai opozitiei.

CITESTE SI:  Cum e noua cheie de securitate Titan a Google si ce pret are

Politistii l-au arestat pe acel muzician din Uganda si pe alte cateva zeci de sustinatori, spune Wall Street Journal. Huawei a respins aceste informatii raspandite de Wall Street Journal, spunand ca sunt nefondate.

Compania chineza a spus publicatiei Reuters intr-un e-mail ca: “Codul de conduita de afaceri al Huawei interzice angajatilor sa intreprinda activitati care ar compromite datele sau confidentialitatea clientilor sau a utilizatorilor finali, sau care ar incalca legile”.

Sursa imagine: Flickr.com