fbpx

De ce unii cer Facebook sa suspende dezvoltarea monedei virtuale Libra

De ce unii cer Facebook sa suspende dezvoltarea monedei virtuale Libra

Democratii americani ai Camerei solicita companiei Facebook din Statele Unite sa suspende dezvoltarea monedei virtuale Libra, precum si a portofelului digital Calibra.

Lansarea de catre Facebook a monedei virtuale Libra nu putea sa treaca neexaminata de parlamentarii americani. La nu mult timp dupa ce proiectul ambitios a fost dezvaluit de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, democratii Camerei cer acum companiei sa suspende dezvoltarea monedei virtuale Libra si a portofelului digital Calibra.

CITESTE SI:  Burger King lanseaza propria moneda virtuala in Rusia

Parlamentarii Camerei sustin ca compania Facebook din Statele Unite ar trebui sa puna proiectul in asteptare, astfel incat Congresul si autoritatile de reglementare sa aiba suficient timp pentru a investiga eventualele riscuri pe care Libra le-ar putea reprezenta pentru sistemul financiar.

Politicianul democrat Maxine Waters a trimis o scrisoare catre Mark Zuckerberg, directorului de operatiuni Sheryl Sandberg al Facebook si CEO-ului Calibra, David Marcus, pentru a suspenda proiectul.

CITESTE SI:  Samsung dezvolta un difuzor smart. Asistentul virtual care-l propulseaza

Scrisoarea este, de asemenea, semnata de liderii subcomisiei de finante a Camerei. “Daca produsele si serviciile de acest gen nu sunt reglementate corespunzator si nu sunt supravegheate suficient, acestea ar putea prezenta riscuri care pun in pericol stabilitatea financiara americana si mondiala”, se spune in scrisoare.

De asemenea, se mai spune ca: “Aceste vulnerabilitati ar putea fi exploatate si ascunse de oameni rau intentionati, asa cum s-a intamplat si cu monedele virtuale, bursele si portofelele digitale din trecut”.

CITESTE SI:  Ce companie a cumparat Tesla si de ce

Compania Facebook din Statele Unite nu a spus daca va accepta solicitarea de a suspenda dezvoltarea monedei virtuale Libra, dar un purtator de cuvant al companiei a spus pentru The Verge ca vrea sa lucreze cu parlamentarii americani si sa raspunda la intrebarile lor despre Libra la o viitoare audiere organizata de Camera.