fbpx

De ce unele iPhone-uri si iPad-uri Apple ar putea fi interzise in Coreea de Sud

De ce unele iPhone-uri si iPad-uri Apple ar putea fi interzise in Coreea de Sud

iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus, dar si cateva modele de iPad-uri, ar putea fi interzise in Coreea de Sud. Autoritatile din Coreea de Sud afirma ca nu a fost luata inca nicio decizie, dar spun ca decizia ar putea fi probabil impotriva companiei Apple.

Cu toate acestea, in mod ironic, Apple ar putea fi scoasa din aceasta situatie prin interventia principalului sau producator rival de smartphone-uri, Samsung.

Se pare ca Apple se confrunta cu unele probleme in Coreea de Sud, iar acestea ar putea duce la interzicerea importurilor de iPhone-uri si iPad-uri in aceasta tara.

CITESTE SI:  Soferii Uber sunt obligati sa ia pauze de sase ore

Asta inseamna ca compania Apple nu va putea sa-si vanda iPhone-urile si iPad-urile in Coreea de Sud, pana ce problema nu este rezolvata. Asta conform unui litigiu privind un brevet de tehnologie de tranzistor detinut de Institutul de Stiinta si Tehnologie din Coreea de Sud (KAIST).

KAIST afirma ca Apple a incalcat brevetul. Desi nu a fost luata inca o hotarare oficiala, se crede ca acest caz ar putea fi in favoarea KAIST, ceea ce ar putea duce la interzicerea in Coreea de Sud a smartphone-urilor iPhone 8, 8 Plus si X si a mai multor modele de iPad-uri.

CITESTE SI:  Cu ce vor fi inlocuite centralele de gaz in New York

Cu toate acestea, dupa cum au subliniat unii, ironia acestei situatii este faptul ca Apple ar putea fi scoasa din aceasta situatie neplacuta chiar de compania Samsung din Coreea de Sud care, acum cativa ani in urma, se afla de asemenea intr-o disputa cu Apple cu privire la incalcarea unor brevete. Asta pentru ca Samsung contesta validitatea brevetului KAIST, deoarece utilizeaza aceeasi tehnologie in cipurile sale.

CITESTE SI:  Merita Samsung Galaxy S6 Edge editia Iron Man 91 000 de dolari?

Ramane de vazut cum vor decurge lucrurile, dar avand in vedere cat de aproape ne aflam de lansarea noilor iPhone-uri ale Apple (nu suntem siguri daca si acestea sunt afectate), putem spune ca aceasta problema a picat intr-un moment destul de nepotrivit.